Tradiciju nemamo, znanje i iskustvo imamo

Peti BIZIT seminar o nasleđivanju porodičnog biznisa, uspešno je održan
19. april 2023.
Beli dvor, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 96, Beograd

Naredni BIZIT seminar biće održan u aprilu 2024. godine

O SEMINARU

Tradiciju nemamo, znanje i iskustvo imamo

Peti Bizit seminar će biti održan 19. aprila na Belom dvoru u Beogradu.
Program seminara trajaće od 9h do 17h.
O organizacionim, pravnim i moralnim aspektima procesa prenošenja prava upravljanja i prava vlasništva sa osnivača na naslednike govoriće stručnjaci iz Instituta Adižeš i privrednici koji su tu transformaciju (ne)uspešno završili.
Bez kamera i šire javnosti. Lično prisustvo je jedini način za praćenje.

Pročitaj više

O BIZITU

Nasleđivanje biznisa je sastavni deo životnog ciklusa svakog preduzeća, kao i života svakog vlasnika preduzeća. U razvijenim zemljama koje imaju dugu tradiciju preduzetništva i privatnog vlasništva nasleđivanje biznisa usko se povezuje s problematikom razvoja i održivosti porodičnih preduzeća.

Mi u Srbiji i regionu nemamo tradiciju u nasleđivanju kompanija. Od kraja Drugog svetskog rata pa sve do ranih devedesetih godina prošlog veka, u socijalizmu, nismo imali mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa. Tek u poslednjih tridesetak godina ponovo možemo da pokrećemo privatne kompanije, a oni koji su počeli devedesetih sada su u godinama kad biologija čini svoje i kada se osnivači, voljno ili nevoljno, povlače, a kompanije ulaze u proces vlasničke transformacije, nasleđivanja biznisa. Zbog dobrobiti osnivača, njegove porodice i zaposlenih bolje je da ova tranzicija bude kontrolisana i planirana nego da se dogodi kao „grom iz vedra neba”. U ovom procesu tradiciju nemamo, ali znanje i iskustvo imamo.

Decenija i po iskustva

Ove godine se navršava 15 godina kako je naš partner Boris Vukić iz Adizes SEE prvi put javno progovorio na ovu temu na treningu „Osnivač, osnivačeva kompanija i osnivačeva deca”. Danas je sazrelo tržište, to jest svakoga dana sve više sazreva svest osnivača i naslednika da se odluke o biznis transferu moraju doneti. Boris i ekipa saradnika oko njega svedoče da je u poslednjih nekoliko godina višestruko uvećan obim savetodavnih aktivnosti na pripremi naslednika, osnivača, porodica i kompanija.

Dakle, znanje i iskustvo smo stekli i podelićemo ga sa zainteresovanim osnivačima i članovima njihovih porodica na petom BIZIT seminaru 19. aprila na Belom dvoru. Imaćemo prilike da čujemo iskustva osnivača domaćih i regionalnih kompanije o tome šta su sve uradili da bi spremni dočekali tranziciju i vlasništva i operativnog upravljanja.

Nova iskustva

Kao što ste već navikli od 2018. godine, na BIZIT seminarima, otvoreno i iskreno govoriće naslednici, osnivači i savetnici o tome kako izgleda predaja generacijske štafetne palice, o tome kako je raditi s bratom i/ili sestrom, o tome da li je lakše kad si sam, a prvi put poslušaćemo i pripadnika treće generacije koji je na čelu kompanije. Da bi ove priče bile zaista iskrene i otvorene, isključićemo kamere – ništa se neće snimati niti emitovati van Belog dvora. Prisustvo uživo je jedini način da čujete iskustva (ne)uspešnih tranzicionih procesa, od onih koji su ih već prošli.

 

 

Teme seminara

19. april

Iskustvo govori
 • Svetska iskustva
 • Promena u porodičnim kompanijama u prethodnoj godini
 • Veto u donošenju odluka u porodičnim kompanijama
Više naslednika imovine, a jedan naslednik biznisa
Emotivne barijere u nasleđivanju
 •  Značaj i specifičnost porodičnih kompanija
 • „(Ne)voljno partnerstvo braće i sestara“ – Lakše je kad nas je više?
 • Emocije i racio
Zamke partnerskih odnosa
Porodično upravljanje
 • Gde sam tu ja?
 • Odnos među članovima porodice
 • Kompanija i mi
Razvod supružnika-partnera u kompaniji
Tranzicija na treću generaciju
 •  Različiti tipovi osnivača i naslednika
 •  Osnivačeva zamka
 •  Osnovni koraci sukcesije
„Kosi tata, kosim ja“ – Lakše je kad sam sam?
 • Kako komunicirati sa osnivačem
 • Kako izraziti svoje želje vezane za poslovanje u kompaniji i svoju budućnost
 • Kako izbeći destruktivne konflikte
 • Asertivna komunikacija
Pravni aspekt nasleđivanja
https://www.youtube.com/watch?v=CJAMGK8xlpo&ab_channel=BIZIT
BIZIT
BIZIT seminar je među porodičnim kompanijama, IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznata kao centralni poslovno-porodični događaj u regionu. Prošle godine smo okupili preko 150 učesnika, koji su se upoznali s savremenim problemima i prednostima tranzicije. Iz ugla naslednika, ali i osnivača, pričali su emitentni gosti, koji su na svojoj koži upravo ovo sve osetili i koji su svojim savetima pomogli mnogim prisutnim pred kojim sve to tek predstoji.

Predavači i učesnici panela

NJ.K.V. Prestolonaslednik

Aleksandar II Karađorđević

Nj.V. Kralj Petar II se oženio 1944. godine u Londonu Princezom Aleksandrom od Grčke i Danske, kćerkom Nj.V. Kralja Aleksandra od Grčke i Aspazije Manos.Kraljica Aleksandra je 17. jula 1945. u londonskom hotelu Kleridžis (Claridges) u kojem su stanovali, rodila sina – Nj.K.V. Prestolonaslednika Jugoslavije Aleksandra.
17. jula 1945. godine, dok je živela u hotelu Kleridžiz u Londonu, Kralјica Aleksandra je rodila sina – Nј.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra od Jugoslavije. Prestolonaslednik Aleksandar, naslednik prestola, rođen je na jugoslovenskoj teritoriji pošto je britanska vlada po naređenju premijera Ser Vinstona Čerčila proglasila apartman 212 hotela Kleridžiz za jugoslovensku teritoriju. Nјegova Svetost Patrijarh srpski Gavrilo krstio je novorođenog Prestolonaslednika u Vestminsterskoj opatiji, a kumovi su bili Kralј Džordž VI i Nј.V. Kralјica Elizabeta II.
Po završetku rata, komunistički režim koji je uzurpirao vlast u Beogradu nezakonito je sprečio Kralja Petra II da se vrati u svoju domovinu. Nj.K.V. Kralj Petar nije nikada abdicirao. Godine 1947. komunistička vlast je oduzela državljanstvo i konfiskovala imovinu Kraljevskoj Porodici. Kralj i Kraljica živeli su u izgnanstvu u više zemalja (SAD, Francuska, Italija i Engleska).
Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar školovao se u Triniti školi (Njujork, SAD), Mari Žozeu (Marie-José), Švajcarska, Le Rozeju (Le Rosey), Švajcarska, Vojnoj akademiji Kalver (Culver Military Academy), Indijana, SAD, Gordonston (Gordonstoun School), Škotska i Milfildu (Millfield), Engleska. Potom je stupio u Kraljevsku vojnu akademiju Velike Britanije. Od 1966. godine, kao oficir britanske vojske u kojoj je napredovao do čina kapetana, služio je u 16./5. puku Kraljevskih Kopljanika na Bliskom Istoku, u Italiji, Zapadnoj Nemačkoj i Severnoj Irskoj. Pošto je napustio vojnu službu 1972. godine, Prestolonaslednik Aleksandar, koji govori nekoliko jezika, posvetio se međunarodnoj poslovnoj karijeri.
Iako je Kralj Petar II umro nakon duge bolesti 1970. godine, Prestolonaslednik je odlučio da u tom trenutku ne koristi titulu Kralja za koju je verovao da ne predstavlja mnogo dok je u egzilu. U isto vreme, jasno je stavio do znanja da se ne odriče titule niti dinastičkih prava na tron.
Godine 1991. Prestolonaslednik Aleksandar u pratnji svoje supruge Nj.K.V. Princeze Katarine i sinova Nj.K.V. Princa Petra, Nj.K.V. Princa Naslednika Filipa i Nj.K.V. Princa Aleksandra doputovao je u Srbiju. Tom prilikom oduševljeno su ih pozdravile stotine hiljada ljudi koji u Prestolonasledniku vide oličenje svega najboljeg za demokratsku budućnost u obliku ustavne parlamentarne monarhije. Pre revolucionarnih promena 5. oktobra 2000, Prestolonaslednik je posetio Srbiju 1992, 1995. i 2000. godine. On je takođe posetio Crnu Goru i Kosovo i Metohiju 1999. godine, a Bosnu i ponovo Crnu Goru 2000. godine. Prestolonaslednik sa porodicom živi u Kraljevskom dvoru u Beogradu od jula 2001. godine.
Kao ubeđeni borac za demokratiju i ljudska prava, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo je odlučio 1989. godine da se veoma aktivno pridruži borbi svog naroda da se oslobodi nasleđa decenija diktature i autoritarnih režima. Prestolonaslednik Aleksandar imao je sastanke i bio u stalnom kontaktu sa demokratskom opozicijom i demokratski orijentisanim ljudima širom bivše Jugoslavije. U novembru 1999. godine Prestolonaslednik je sazvao u Budimpešti veliku konferenciju demokratske opozicije. Posle Budimpešte, usledio je sastanak u Banja Luci u januaru 2000. godine. U aprilu iste godine Prestolonaslednik je sazvao veliki ključni skup u prestonici Grčke, Atini. Ovi sastanci doveli su do ubedljive izborne pobede tadašnje srpske opozicije za septembarskim izborima 2000. godine. Prestolonaslednik Aleksandar neumorno doprinosi saradnji i jedinstvu među demokratskim političkim strankama u procesu preobražaja svoje otadžbine u jedno istinski demokratsko drustvo za sve građane, bez obzira na njihovo političko ubeđenje, veroispovest i etničko poreklo.
Prestolonaslednik mnogo putuje, sreće se sa velikim brojem svetskih lidera, političara i parlamentaraca i daje mnogobrojne intervjue medijima.
Njegovo Kraljevsko Visočanstvo venčao se 1972. godine u Vilamanrike de la Kondesa (Villamanrique de la Condesa) u Španiji sa Njenim Carskim i Kraljevskim Visočanstvom Princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Bragance, iz brazilskog Carskog Doma. U tom braku rođena su tri sina: najstariji – Princ Petar – rođen 1980. godine u Čikagu, u američkoj državi Ilinoj, i blizanci – Nj.K.V. Princ Naslednik Filip i Princ Aleksandar – 1982. godine u Ferfaksu, u američkoj državi Virdžinija. Brak je okončan 1983. godine.
Prestolonaslednik se oženio 1985. godine u Londonu Katarinom Batis iz Atine. Kum na venčanju bio je Njegovo Veličanstvo grčki Kralj Konstantin, a svedok je bio Nj. K. V. Tomislav Princ Jugoslavije, stric Prestolonaslednika Aleksandra. Venčanje je obavljeno u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Londonu.
15. maja 2015, dekretom predsednika Republike Fransuske, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar odlikovan je najvišim francuskim odlikovanjem, ordenom Legije časti u rangu komandira.
Prestolonaslednik i njegova porodica žive u Kraljevskom Dvoru u Beogradu od 17. jula 2001. godine. Kraljevski kompleks se sastoji od dva dvora, Kraljevskog i Belog, i još uvek je konfiskovana privatna svojina. Međutim, Prestolonasledniku Aleksandru dozvoljeno je da tamo živi pod teškim uslovima.
Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar voli skijanje, jedrenje, skijanje na vodi, ronjenje i podvodnu fotografiju. Titulu šampiona britanske vojske u skijanju osvojio je 1972. godine. U krug Prestolonaslednikovog interesovanja spadaju i muzika, pozorište, informaciona tehnologija i tekući događaji širom sveta.
Regionalni direktor Centra za razvoj porodičnih kompanija

Boris Vukić

Na Adizes Institute USA je krajem 1995. sertifikovan za vođenje organizacionih promena. Autor je knjige „Osnivači, naslednici, menadžeri“ koja je nastala kao rezultat desetogodišnjeg rada sa kompanijama koje prelaze put promene vođenja i upravljanja sa prve na drugu generaciju. Pokretač Kluba 2040 koji čini više od 120 članova sa prostora bivše Jugoslavije. Autor jedinstvene metodologije bazirane na konceptu četiri pripreme: naslednika, osnivača, kompanija i porodica na kojoj se bazira savetodavni rad.
Advokat, Partner u Four Legal

Milovan Zvijer

Milovan je advokat sa preko deset godina iskustva u savetovanju domaćih i stranih lica u M&A poslovima i drugim oblicima prenosa poslovanja.
Nakon rada u jednoj od najvećih advokatskih kancelarija u Beogradu, na nekim od najzanimljivijih projekata u Srbiji, sa trojicom prijatelja i kolega osnovao je Four Legal, sa namerom da zajednička znanja i iskustva iz raznih oblasti (M&A, bankarstvo i finansije, upravljanje NPL portfolijima, stečaj) integriše u celinu i, pre svega, domaćim klijentima omogući da budu ravnopravni pregovarači i učesnici u složenim transakcijama. Taj plan daje rezultate, Four Legal trenutno broji 14 ljudi, sa portfeljom klijenata od early stage lokalnih startup-ova do nekih od najvećih svetskih kompanija.
Pored kontinuiranog rada na poslovima biznis transfera (gde je uključen i u razvoj web platforme koja treba da olakša biznis transfere malim firmama), interesovanja mu sežu ka povezivanju prava, biznisa i sporta, tako da je pored rada na jednom startup-u koji se tiče sporta i član Žalbenog veća ABA lige (Adriatic Basketball Association).
Dak Comerc

Dajana Harhaji

Nakon završenog Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu odlazi u Barselonu na MBA studije, EU Business School smer entrepreneurship.
Posle uspešnog ulaska u strat up odlučuje da se vrati u svoju porodičnu kompaniju Dak Comerc, koja je 2015. godine investirala u fabriku i servisni centara za obradu metala u Gornjem Milanovcu, koja je do 2021. postala prepoznatljiv brend kvaliteta i pouzdanog partnera u zemlji i regionu. Dajana je prošle godine počela da živi svoj san, a to je ugostiteljstvo i rentiranje imanja Villa Viko za sve vrste proslava i okupljanja.
Onivač kompanije BUCK

Darko Budeč

Darko Budeč je pre više od 30 godina osnovao firmu BUCK i svoju profesionalnu karijeru posvetio njenom razvoju, razvojem svojih zaposlenih i proizvoda iz oblasti osvetljenja. Pažljivim strateškim vođenjem, planiranjem, predviđanjem trendova, a nekada i predvođenjem novih, razvio je niz polja izvrsnosti po kojima je BUCK poznat: arhitektonsko, medicinsko, industrijsko, sportsko i javno osvetljenje. BUCK se trenutno nalazi na četiri adrese: u Beogradu, Beču, Frankfurtu i Moskvi, a njegovi proizvodi na čak 46 tržišta širom zemljine kugle. Najvećim uspehom smatra probijanje na međunarodnu dizajnersku scenu originalnih srpskih proizvoda, jer je BUCK dobio prestižne nagrade za originalni industrijski dizajn, grafički dizajn i dizajn komunikacije (Red dot, IF Design Award, German Design Award, Iconic Design Award, Good Design Award).

Gospodin Darko Budeč ispred kompanije Buck, pobednik nacionalnog takmičenja, bio je prvi predstavnik Srbije na takmičenju za EY Svetskog Preduzetnika godine održanog u Monte Karlu, a kompanija BUCK je dobitnik više priznanja za korporativni menadžment.

Mega Trans Visoko, BIH

Emin Efendira

Nakon završenog dipomskog studija iz biznis administracije na Webster univerzitetu u Beču, Austrija, vraća se u BiH i prva radna iskustva stiče u porodičnoj firmi Mega-Em. Nakon 3 godine aktivnog rada preuzima rukovođenje kompanije Mega-trans koju uspješno vodi 10 godina da bi se 2021 godine povukao sa pozicije izvršnog direktora i obnaša ulogu člana uprave. Trenutno je angažovan na pokretanju nove kompanije.
Direktor i osnivač, COMMUNIS

Ivan Stanković

Zli jezici za njega kažu da je najstariji aktivi čimbenik reklamnog tržišta na teritoriji bivše Jugoslavije, jer je i dalje svakog dana u Communisu.
Oni, koji ga vole, kažu da se i dalje dobro drži i da mu nije teško da u tim godinama započinje novu karijeru i napravi prestižni TV talk show Šta sam tebi & ko sam sebi, sa preko 10 miliona pregleda na Youtube.
Pedagošku karijeru je završio kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji nije mogao da upiše jer je propao na prijemtnom ispitu, pre skoro pola veka.
Veruje da dobar život dolazi iz dobre duše i u pobedu Erosa nad Tanatosom. Toplo preporučuje svoju knjigu koja je doživela četiri izdanja u Srbiji – Kakodalogija.
I duboko je siguran da je cilj samo način da se doživi put.
I želi vam svima srećan put.
CEO, PIPI BEVERAGES d.o.o.

Luka Diel - Zadro

Sa diplomama iz menadžmenta i globalnih finansija na prestižnoj Regent Business School i SDA Bocconi i dugogodišnjim iskustvom u industriji šećera i vina, poslovnoj analizi i prodaji, Luka Diel-Zadro je bio predsednik odbora najjačeg regionalnog brenda gaziranih pića, Pipi, proteklih šest godina, koje je preuzeo akvizicijom Dalmatinskog vina.
Nakon deset uzastopnih godina gomilanja gubitaka, u prvoj godini sa Lukom kao novim vlasnikom, Dalmacijavino je prvi put ostvarilo dobit.
Pipi je ubrzo izdvojen kao nezavisni brend strateškom odlukom. Restrukturiranjem kompanije, već u prvoj godini, ostvareni su najbolji prodajni rezultati u prethodne dve decenije i otvorena četiri nova tržišta. Nakon procesa rebrendiranja, Pipi je dodatno ojačao svoju poziciju na regionalnom tržištu, danas izlazi na tržišta centralne Austrije i Nemačke i otvara tržište SAD.
Danas je Pipi prepoznat kao jedinstven i inovativan brend, kako u komunikaciji, koju struka kontinuirano nagrađuje, tako i u razvoju projekata. Pipi je postavio niz trendova, a poslednji, na šta je Luka Diel-Zadro posebno ponosan, je lansiranje prvog merch webshop-a jednog FCMG hrvatskog brenda.
U slobodno vreme je porodičan čovek, III generacija u obiteljskom biznisu koji je pokrenuo njegov deda Marinko Zadro, otac dečaka i strastveni igrač golfa i snukera. Takođe bivši hrvatski skijaški alpski reprezentativac sa najboljim rezultatom u prvih 10 na Svetskom prvenstvu u kategoriji do 14 godina.
Beotim, Beograd

Marko Ilić

Školovao se u Srbiji i Velikoj Britaniji u oblastima ekonomije, biznisa, politike i međunarodnih odnosa. Nakon školovanja osam godina radio u multinacionalnim kompanijama u Austriji i Srbiji.
Od 2012 i formalnom zaposlen u porodičnoj firmi, a od 2022 na njenom čelu nakon njenog organizacionog uređenja i profesionalizacije.
Osnivač kompanije Eurokolor

Marko Starović

2001. osnovao je preduzeće "Eurokolor d.o.o.", koje danas ima 30-ak zaposlenih.

Glavna delatnost je uvoz i snabdevanje farbara na tržištu Srbije alatima, bojama i materijalima nekoliko svetskih brendova.

Deviza firme je: „Radimo sa svim radnjama u Srbiji koje plaćaju“.
Permanentno šalje svoje zaposlene na seminare. Njegova deviza je: "Znanja nikad dosta!".

Ima suprugu i ćerku, studenta FON-a na četvrtoj godini (možda budućeg naslednika).

Voli prirodu, druženja i strastveni je stonoteniser.

izvršni direktor, GPS INSULATORS

Marko Vujović

Marko Vujović je rođen i odrastao u Beogradu. Ekonomista po struci.
Nakon dugogodišnjeg bavljenja sportom, 2014. godine angažovao se u porodičnoj kompaniji GPS INSULATORS, koja posluje u oblasti energetike. Kompaniju je osnovao i razvijao njegov otac od 1990. godine, a danas je postala lider na srpskom tržištu u proizvodnji i trgovini izolatora i izolatorskih lanaca.
Marko je na poziciji Izvršnog direktora i jedan od najvećih izazova mu je razvoj tima i stvaranje radne atmosfere koja podstiče kreativnost, inovativnost i saradnju. Novi način rada koji je uveo već je dao ogromne rezultate i nove vrednosti u poslednje dve godine. Trudi se da bude aktivan i posvećen otac dvoje dece, jer veruje da je ravnoteža između posla i porodice ključna za srećan i ispunjen život.
Brand manager, Tody doo Vinarija Doja

Mina Vereš

Mina je druga generacija u porodičnoj kompaniji Tody na mestu brend menadzera. Završila je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, a zatim se školovala u Bordou (Bordeaux Science Agro), na master studijama za vinogradarstvo i enologiju. Radna iskustva sticala u Francuskoj, Sloveniji, Novom Zelandu i Italiji. Od 2019. godine je na poziciji brend menadžera Vinarije Doja i aktivno uključena u proizvodnju vina. U porodičnoj kompaniji radi i njen brat Sava.
Vinarija Doja je osnovana 2010. godine i lider je na tržištu u proizvodnji vina autohtone sorte Prokupac. Dobitnik je dve zlatne medalje za vina Doja Prokupac i Breg Prokupac na medjunarodnom takmičenju Decanter u Londonu 2022. godine.
Direktor, MPK Trejd Valjevo

Nevenka Jovanović

Direktor MPK Trejd-a Valjevo u kojoj sem nje radi otac i dve sestre.
Radno iskustvo stiče u porodičnoj firmi gde je od zasnivanja radnog odnosa prošla različita radna mesta i već 8 godina radi na poziciji direktora preduzeća. Zagovornica ženskog preduzetništva i član više poslovnih udruženja koja se trude da osnaže žene u preduzetništvu.
Završila studije marketinga, majka dvoje dece.
Rukovodilac sektora marketinga i komunikacija, RNIDS

Predrag Milićević

Višedecenijski je marketinški pregalac u manjim, većim i vrlo velikim, ali svakako zanimljivim kompanijama. Poseban mu je fokus na komunikaciji – sa tržištem, sa medijima i sa ljudima.
Rukovodilac je marketinga u Registru nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), u kom već jedanaest godina promoviše proizvode koji nemaju ni veličinu, ni oblik, ni boju, ni miris, ni ukus, ni težinu... koji su u potpunosti nevidljivi i neopipljivi, a bez kojih bi naš svakodnevni život izgledao sasvim drugačije.
Predavač je na teme internet identiteta i brendiranja, kao i različitih aspekata poslovnog prisustva na internetu.
Direktor razvoja, Uniplast doo Čačak

Radovan Jovanović

Po završetku Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu, i pored dobre ponude da nastavi post-diplomske studije u Gronigenu, Holandija, odlučuje da se vrati u porodičnu firmu Uniplast . Uniplast je osnovao njegov otac 1991 i regionalni je lider u proizvodnji farmaceutski i madicinske ambalaže koje plasira na domaće i inostrano tržište. Radio je na pozicijama prodavca, direktora prodaje i izvršnog direktora i kompanija je preživela tranziciju prelaska upravljanja sa prve na drugu generaciju. Volonterski je radio na poziciji predsenika skupštine Naučno tehnološkog parka Čačak čime je doprineo razvoju lokalne zajednice. U Uniplastu radi i njegov brat Đorđe.
Rukovodilac ljudskih resura u kompaniji ParkourSC

Svetlana Radenković

Svetlana Radenković, magistar političkih nauka, trenutno angažovana kao rukovodilac ljudskih resura u kompaniji ParkourSC i konsultant iz oblasti ljudskih resursa. Svetlana ima više od 15 godina iskustva u navedenoj oblasti ljudskih stečenog radom i stručnim usavršavanjem u internacionalnim kompanijama i privatnom sektoru, od čega veliki deo u porodičnoj kompaniji. Poslednjih godina stručni saradnik Centra za razvoj porodičnih kompanija ASEE.

ORGANIZATORI DOGAĐAJA

PRIJATELJI

PARTNERI KAFE PAUZE