9. novembar

08:15 – 09:00

Registracija učesnika

09:00 – 09:10

Uvodna reč

09:10 – 09:20

Pozdravni govor

Direktor PC Press-a

Vesna Čarknajev

Nakon završenog školovanja u oblasti ekonomije, početkom 90-tih godina, u časopisu ’Računari’ osmislila i realizovala koncept marketinškog funkcionisanja računarskog časopisa. Taj koncept je primenila i dalje usavršila u PC Press-u, čiji je direktor od osnivanja. Kao ljubitelj modernih tehnologija, predano radi na digitalnoj transformaciji PC Press-a, sa ciljem da on i dalje bude najveći i najuticajniji ICT medij u Srbiji.
Zajedno sa kolegama i saradnicima osmislila je koncept konferencije BIZIT, poslovnog skupa koji predstavlja rešenja, nudi alternative i prati trendove u ICT industriji.
Privatno, voli Pariz, Zdravka Čolića i Banovo Brdo.
09:20 – 09:30

Svečano otvaranje

09:35 – 10:05

Makroekonomski pokazatelji za 2023.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Dragan Đuričin

Predaje na predmetima Strategijski menadžment i Menadžment projekata (redovne studije), Poslovna strategija i Strategijske finansije (master studije) i Ekonomika strategije i Konkurentnost (doktorke studije). Trenutno je glavni urednik naučnog časopisa Ekonomika preduzeća – Journal of Business Economics and Management. Predsednik je Udruženja korporativnih direktora Srbije. Osnivač je i član Upravnog odbora Srpske podružnice rimskog kluba. Napisao je veći broj knjiga iz oblasti strategijskog menadžmenta, menadžmenta projekata i sistemske tranzicije. Bio je gostujući profesor na Univerzitetu u Veneciji kao i profesor Fulbrajtove fondacije. Bio je, ili obavlja, dužnost člana organa korporativnog upravljanja u organizacijama kao što su: Metalac, Sintelon (Tarkett), Apatinska pivara (Molson Coors), Imlek (Mid Europe Partners), Addiko Bank, Messer Tehnogas and Kariovaskularni institut Dedinje. Više od dve decenije je radio kao konsultant Deloitte. Bio je osnivač Kopaonik biznis foruma. Bio je predsednik Saveza ekonomista Srbije petnaest godina. Bio je član Ekonomskog saveta Vlade Republike Srbije skoro jednu deceniju. U tom periodu bio je angažovan na pripremi određenog broja tranzicionih zakona, uključujući Zakon o privatizaciji, kao i na pripremi programa fiskalne konsolidacije poznatog kao „Avramovićev program“. Trajna preokupacija u radu je ekonomika tranzicije. Poslednji istraživački interest je vezan za uticaj Industrije 4.0 na model rasta i platformu za vođenje ekonomskih politika.
10:10 – 10:25

Trusted customer relationships through data-driven moments

Territory manager for Adriatics, Salesforce

Filip Novak

Filip je regionalni predstavnik prodaje za Salesforce s fokusom na srednje velike kompanije. Na području Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i ostatka regije predstavlja Salesforce rešenja i pretvara Salesforce viziju modernog poslovanja u stvarnost i pogodnost za kompanije u našoj regiji. Prenoseći bogato iskustvo iz raznovrsnih projekata implementacije CRM-a u celom svetu Filip svojim klijentima donosi dodatne ideje i inspiraciju za modernizaciju poslovanja srednje velikih kompanija.
10:30 – 10:45

Izgradnja jedinstvenog profila korisnika i personalizacija u marketingu

Suosnivač i CEO, Kameleon Solutions

Igor Jovanovski

Igor radi u IT industriji više od 15 godina. Karijeru je započeo kao developer, a karijeru je gradio kroz više IT kompanija i marketing agencija na raznim pozicijama od developera do direktora web produkcije. Kompaniju Kameleon Solutions osniva zajedno sa Milanom Radulovićem 2018. godine i od tada je njegov fokus na popularizaciji CRM sistema kako u Srbiji tako i u regionu. Da bi Kameleon postao ono što sada jeste u regionu, svoj prvi veći CRM projekat su morali da urade u Africi tačnije u Nigeriji. Kako je sve to izgledalo, možete pročitati u tekstu Išli smo u Afriku.
Studirao je na Fakultetu organizacionih nauka. Otac jednog malog dečaka i zaljubljenik u tenis.
10:50 – 11:05

Prezentacija rešenja

CEO, Unimaze Software

Einar Geir Jonsson

Einar Geir Jónsson ima bogatu karijeru koja traje preko 20 godina u finansijskoj administraciji, u upravljačkim ulogama kao i na poziciji izvršnog direktora i član je odbora u mnogim islandskim finansijskim startapovima. Diplomirao je poslovnu administraciju na Islandskom Univerzitetu sa fokusom na finansije, proizvodnju i računovodstvo, a magistrirao je menadžment na Universidad de Pompeu Fabra, Barselona, Španija.
Einar je član upravnog odbora Unimaze-a od 2011. godine a kao direktor marketinga i prodaje u Unimaze-u je startovao početkom 2020. godine. Funkciju generalnog direktora Unimaze-a je preuzeo u januaru 2021. Od 2008. do 2019. godine je bio šef poslovnog razvoja u Islandskoj Pošti . Pored navedenih pozicija, bio je uključen u projekte od velikog značaja sa Ministarstvom finansija Islanda.
11:10 – 11:30

Kafe pauza

11:35 – 11:50

Tehnologija kao lek

Implementator softverskih rešenja (ERP/Android), AB Soft

Mladen Janić

Nakon završenih osnovnih i master studija na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Mladen se zaposlio u kompaniji ASW Inženjering doo. Tu je radio kao predstavnik rukovodstva za kvalitet gde se bavio implementacijom i održavanjem integrisanog sistema menadžmenta IMS. Takođe, radio je i na poziciji account/marketing menadžera. Od 2015. Mladen je zaposlen u AB Soft-u gde radi kao vođa tima android (učestvuje u projektima implementacije android-ERP rešenja) i pruža korisničku podršku za softverske module (ERP). U slobodno vreme voli da prati fudbal, košarku i biciklizam.
11:55 – 12:10

Back to basic

Direktor prodaje, Datalab

Dejan Kontić

Kroz petnaestogodišnje iskustvo bavljenja prodajom poslovnih programa, ERP i knjigovodstvenih rešenja, čuo je i video najrazličitije vrste i nivoe problema u svakodnevnom poslovanju preduzeća u Srbiji. Svaku novu prodaju doživi kao priliku da akumulirano znanje iz raznih sfera primeni na konkretnom pridobijenom slučaju i tako pomogne preduzećima da lakše prebrode trenutne probleme ali i jasno definišu svoje vidike za budući razvoj.
12:15 – 12:30

The next step in the evolution of document and process management

CEO, Arigamix

Oleg Nazarko

Oleg radi u IT oblasti više od 25 godina i napredovao je od programera do glavnog arhitekte korporativnih informacionih sistema.
Od 2005. godine radi u oblasti obrade dokumenata i automatizacije poslovnih procesa preduzeća.
Pod rukovodstvom Olega, stvorena je univerzalna i produktivna ECM/BPM platforma Arigamix, na čijem su osnovu izgrađena brojna rešenja za automatizaciju upravljanja dokumentima za različite kompanije.
Oleg lično nadgleda niz velikih i strateški važnih projekata za implementaciju ECM/BPM rešenja, i jedan je od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti.
12:35 – 12:50

Prezentacija rešenja

CEO, GoPro

Petar Miljković

Petar Miljković, direktor firme GoPro. Od 1998. u poslovima implementacije ERP rešenja. Počeo kao programer, zatim quality analist, zatim konsultant, zatim direktor. Voli rad s ljudima i rešavanje problema. Najponosniji je kada pomaže kolegama da napreduju i kad vidi da su im klijenti uspešniji nego što su bili pre nego što su im pomogli. Voli košarku, muziku i duga putovanja.
12:55 – 13:20

Umni vatromet

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.
13:25 – 14:20

Ručak

14:25 – 14:35

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.
14:35 – 15:00

Ko je stavio IZI u BIZIT? – Autostoperski vodič kroz IT

Kreativni direktor, Tomato Tomato Communications

Branko Đaković

Nakon duže i zamorne karijere u medijima, prebegao je u poslovne konsultantske vode i učestvovao u formiranju TTC-a oslanjajući se u velikoj meri na talente svojih partnera i zaposlenih, kao i nepresušnu potrebu klijenata za kvalitetnom podrškom.
TTC među svojim klijentima ima najveće svetske IT kompanije i za potrebe njihovih timova, kao i za podršku njihovim partnerima širom sveta, organizuje razvojne seanse, koje se kreću od dvočasovnih radionica do dvogodišnje prodajne akademije.
15:05 – 15:40

Panel: Tehnologija kao lek, ali ne bez recepta

Moderator: Uroš Bogdanović; Učesnici: Ana Govedarica (Roche Srbija), Vukašin Radulović (Heliant), Jovana Baćanović (Molekularni biolog i fiziolog)

15:40 – 15:55

Solarne elektrane i punjači za električna vozila

Inženjer prodaje, Charge and Go

Dušan Mirković

Dušan Mirković je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu, na Odseku za poštanski i telekomunikacioni saobraćaj. Radio je u biznis ili prodajnom sektoru u telekomunikacionim kompanijama, a od prošle godine zadužen je za tehniku i prodaju u kompaniji charge&GO koja se bavi razvojem mreže punjača za električna vozila kao i istoimene digitalne platforme za naplatu korišćenja mesta za punjenje.
16:00 – 16:25

Pametni gradovi

Vanredni profesor, Elektrotehnički fakultet u Beogradu

Dejan Drajić

dr Dejan Drajić je diplomirao, magistrirao i doktorirao (2004. godine) na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Telekomunikacije. Od 2010. godine aktivno učestvuje na evropskim FP7 i H2020 projektima iz oblasti IoT-a, M2M komunikacija i bežičnih senzorskih mreža. Član je IEEE organizacije (Senior member) i recenzent u brojnim žurnalima i na konferencijama. Izabran je u zvanje vanrednog profesora Elektrotehničkog fakulteta i učestvuje u nastavi više predmeta na master i doktorskim studijama.
16:30 – 16:50

Kafe pauza

16:55 – 17:45

Panel: Pametni gradovi – da li smo spremni?

Moderator: Dejan Ristanović (PC Press); Učesnici: Prof. dr Oliver Tošković (Filozofski fakultet), Prof. dr Dejan Drajić (ETF), Jelena Adamović (SHARE Fondacija), Pjer Vučković (CETIN)

17:50 – 18:15

Uvođenje informacionih sistema (rizici i propusti, prednosti i sl.)

Konsultant Svetske banke

Goran Ličanin

Goran Ličanin radi više od 20 godina u ICT domenu, od inženjera do konsultanta za Fortune 500 u oblasti IT strategije, IT infrastrukture, digitalizacije, razvoja softvera i u oblasti “data science”. Posljednjih 5 godina radio je u regionalnoj kancelariji HUAWEI CEE&Nordic, pomažući kompanijama u digitalnoj transformaciji i usvajanju 5G, AI, IoT rješenja i novih poslovnih modela. Magistrirao je računarstvo, a specijalizaciju iz strategije i inovacija stekao je na MIT-u u SAD. Nedavno je napustio Huawei CEE sa pozicije direktora industrije i poslovnog razvoja za AI & Cloud, a danas radi kao konsultant za Svetsku banku, pomažući Vladu Srbije i Institut za veštačku inteligenciju Srbije u razvoju kapaciteta za razvoj i primenu veštačke inteligencije u industriji i javnim servisima u interesu građana i privrede Republike Srbije.
18:20 – 19:05

Imate li Petlju?

Direktor i osnivač, COMMUNIS

Ivan Stanković

Zli jezici za njega kažu da je najstariji aktivi čimbenik reklamnog tržišta na teritoriji bivše Jugoslavije, jer je i dalje svakog dana u Communisu.
Oni, koji ga vole, kažu da se i dalje dobro drži i da mu nije teško da u tim godinama započinje novu karijeru i napravi prestižni TV talk show Šta sam tebi & ko sam sebi, sa preko 10 miliona pregleda na Youtube.
Pedagošku karijeru je završio kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji nije mogao da upiše jer je propao na prijemtnom ispitu, pre skoro pola veka.
Veruje da dobar život dolazi iz dobre duše i u pobedu Erosa nad Tanatosom. Toplo preporučuje svoju knjigu koja je doživela četiri izdanja u Srbiji – Kakodalogija.
I duboko je siguran da je cilj samo način da se doživi put.
I želi vam svima srećan put.
19:10 – 19:35

Fintech Masterclass

Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK); Docent, Računarski fakultet

Drago Inđić

Suvlasnik nezavisne konsultantske firme Oxquant u Oksfordu (UK) i počasni predavač fintech-a na University College u Londonu (master programi Venture Capital i Private Equity). Odnedavno je i docent na Računarskom fakultetu u Beogradu (master program računarskih finansija). Rođen je u Beogradu, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu 1990. godine a doktorirao na Imperial koledžu u Londonu 1995. godine. Dobio je profesionalnu investicionu sertifikaciju 1999. godine i dvadeset godina bio ovlašćeno lice za investicione poslove kod britanskog regulatora FCA, radeći za više hedge fondova, uključujući i vlastiti startup fond (2010-2013). Takođe je radio u Kuvajtskom državnom fondu (1998-1999) i investicionoj kancelariji više frankofonskih porodica Fauchier (2000-2005). Poslednjih godina je bio suosnivač nekoliko tech i fondovskih biznisa širom Evrope, a prvi "exit" je bio robo-investitor ETFmatic (2021). Ekspert je Evropske unije za mašinsko učenje i fintech, a u Oxquant-u vodi projekte iz statističkog, finansijskog i pravnog (legaltech) modeliranja za fondove i investitore.
19:40 – 19:50

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

10. novembar

08:45 – 09:00

Registracija učesnika

09:00 – 09:05

Otvaranje

09:05 – 09:30

Lider u IT (R)evoluciji

Executive Consultant, Kokeza Consulting, Zollikon, Švajcarska

Ivan Kokeza

Iskusni menadžer sa bogatim iskustvom upravljanja u internacionalnim korporacijama. Master mašinstva, i Master poslovnog strategijskog menadžmenta (MBA).
Nakon 28 godina rada na direktorskim pozicijama, osnovao je sopstvenu konsultantsku kompaniju sa sedištem u Švajcarskoj.

Ivan smatra da pre nego što se umorimo od pokušavanja da izmenimo svet, mogli bismo da pokušamo da izmenimo sopstvene kompanije. Cilj mu je da kroz obuke i treninge obezbedi jednostavnu, bezbolnu i sveobuhvatnu tranziciju poslovanja i uvođenje korporacija u doba digitalne ekonomije.

Razvio je SAIL metodu, koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju - lideri.

SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih inovativnih grana.

09:35 – 10:00

Digital Governance

Potpredsednik upravnog odbora, ICANN

Danko Jevtović

Danko Jevtović, internacionalni član upravnog odbora i savetnik u oblasti korporativnog upravljanja, digitala i finansija.
Član je Upravnog odbora ICANN-a, USA korporacije koja je koordinator globalnog sistema Internet domena i IP adresa. Tokom karijere bio je suosnivač i direktor Jugodate i SezamaPro-a, član UO RNIDSA (2007-2009) i direktor RNIDS-a (2013-2017), član UO evropskog udruženja CENTR (2015-2019) i član Multistejkholderske savetničke grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija (2018-2020).
10:05 – 10:20

A1 Srbija SD-WAN

ICT Solutions Architect A1 Srbija

Vladimir Uzelac

Vladimir Uzelac je odgovoran za razvoj proizvoda iz domena umrežavanja, cloud i security rešenja u A1 Srbija. On donosi 15 godina iskustva u IT i telekomunikacijama radeći na transformacionim projektima sa fokusom na umrežavanje, automatizaciju i analitiku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitetu u Beogradu.
10:25 – 10:40

IT u industriji: kada je teško a mora se…

Direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.
Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.
Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.
Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.
10:45 – 11:00

Alcatel-Lucent enterprise aktivna mrežna oprema za data centre

Menadžer prodaje, Telekomunikacije Računari Servisi (TRS)

Goran Andrić

Goran Andrić je diplomirao na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu i završio specijalističke studije drugog stepena na studijskom programu Nove računarske tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu. Njegova karijera u industriji telekomunikacija započela je pre 26 godina. Dragoceno iskustvo u svim aspektima telekomunikacionog poslovanja stekao je u kompaniji Pupin Telecom iz Srbije, gde je radio više od 10 godina. Godine 2011. pridružio se prodajnom timu TRS-a i uključio se u složene i kritične projekte. Preuzeo je ulogu menadžera prodaje zaduženog za Alcatel-Lucent telekomunikacijska rešenja i podigao prodaju na sledeći nivo uz udvostručen rast.
11:05 – 11:20

Rittal RiMatrix Next Generation – IT platforma budućnosti

Izvršni direktor, RITTAL (Srbija i Hrvatska)

Dejan Dokmanović

Dejan Dokmanović izvršni je direktor RITTAL Srbija i RITTAL Hrvatska, odgovoran za operacije i strateški razvoj regionalnog tržišta. S višegodišnjim iskustvom u razvoju ciljanih poslovnih programa segmenta industrijske automatike, poseban fokus delovanja usmerio je na edukaciju tržišta i korisnika, razvoj i osoposobljavanje partnerske mreže lokalnih i regionalnih IT sistem integratora. Član je Hrvatske udruge poslodavaca IT sektora i gost predavač na regionalnim stručnim skupovima vezanim za standarde i razvoj IT infrastrukture i data centara. Suradnik je regionalnih komora inženjera elektrotehnike u svrhu promocije standarda u projektiranju modernih data centara.
11:25 – 11:45

Kafe pauza

11:50 – 12:05

Energy tranformation of Data Centers

Key Account Manager Secure Power, Schneider Electric

Aleksandar Bukva

Aleksandar Bukva je zadužen za vođenje i razvoj mreže servisnih partnera kao i odnosima sa krajnjim korisnicima na teritoriji Srbije i Crne Gore. Takođe, odgovoran je i za plasiranje Schneider Electric-ovih proizvoda i rešenja fizičke IT infrastrukture data centara.
Prethodno iskustvo je stekao radeći tokom cele karijere u Data Centar i telekomunikacionoj industriji na kreiranju i plasiranju rešenja IT infrastrukture ka krajnjim korisnicima.
12:10 – 12:25

7 good ways to reduce downtime in a Data Center

Channel Sales Director, CEE, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.
Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.
Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.
Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.
12:30 – 12:45

Nova rešenja za Data centre i server sobe

Tehnički direktor, Konvereks

Srđan Milićević

Srđan Milićević je završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu i stekao zvanje master inženjer elektrotehnike. Tokom fakulteta bio je član upravnog odbora Studenata elektrotehnike Evrope. Posle završenog fakulteta radio je u kompaniji Mašinoprojekt KOPRING gde je projektovao objekte u Evropi, Aziji i Africi. Njegov fokus je bio na besprekidnom napajanju i upravljanju KGH opreme. Razvijao je sisteme merenja i regulacije, centralni sistem za nadzor i upravljanje u javnim i industrijskim objektima. Od 2018. godine je u kompaniji Konvereks, gde radi na projektovanju i izvođenju projekata besprekidnog napajanja.
12:50 – 13:05

Why Google Cloud

Cloud Architect and Authorised Trainer, Devoteam G Cloud Sweden

Ábel Szabó

Cloud arhitekta i ovlašćeni Google trener, sa 5 godina iskustva, poseduje operativno iskustvo i diplomirao je kao mrežni inženjer.
Posedujem više sertifikata, ali se fokusirao na automatizaciju, infrastrukturu kao kod i arhitekturu.
Nakon što je bio mentor i što mu se veoma dopalo, završio je ATP ispit i postao ovlašćeni trener kako bi pomogao i klijentima i kolegama na njihovom putu ka cloud-u.
13:10 – 13:25

Storidž rešenje otporno na budućnost

Koordinator prodaje, Braineering

Nikša Stepanović

Pozadina u humanističkim naukama.
4 godine iskustva u prodaji i marketingu u IT kompaniji Braineering IT Solutions. Rad na pretprodajnim i prodajnim aktivnostima za dizajn arhitekture, implementaciju i održavanje IT infrastruktura najpoznatijih svetskih proizvođača.
13:30 – 13:45

Praćenje i upravljanje složenom IT infrastrukturom

Product Manager, ENEL PS

Dejan Stanivuk

Obrazovanje: dipl. el. Inž. Smer Elektro Energetski Sistemi
Radno iskustvo: najveći deo u trajanju od 18 godina u internacinalnoj kompaniji na pozicijama: Tehničke Podrške, Product Manager i Project Manger. Odgovoran za segment niskonaponske opreme, suvih transfomatora i šinskog razvoda za tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije. Na poziciji Product Manger u ENEL PS-u zadužen za kompletan porfolio proizvoda i rešenja iz segmenta prodaje.
13:50 – 14:00

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

14:00 – 14:50

Ručak

14:55 – 15:05

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

15:05 – 15:30

Zašto Facebook mora da promeni organizacionu strukturu?

Profesionalni direktor, Adizes Institute Worldwide

Zvezdan Horvat

Professional Director Adizes Institute, USA, partner i jedan od osnivača Adizes SEE. Ekspert sa preko 25 godina iskustva kao konsultant i predavač koji je radio u 25 zemalja širom sveta. Profesor je na The Adizes Graduate School za Kreiranje organizacione strukture i Sistem odgovornosti. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade „Associate of the Year”. Sem u regionu, realizovao je značajne projekte organizacione transformacije u velikim sistemima ali i porodičnim kompanijama u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji
15:35 – 15:50

You deserve the best security

Channel Manager, Check Point

Ivan Mladenović

Ivan Mladenović – dipl. Inž. elektronike sa više od 15 godina rada u oblastima syber bezbednosti, mreža i telekomunikacija, kako na domaćem tako i na internacionalnim tržištima. U kompaniji Check Point zadužen za razvoj tržišta Srbije.
15:55 – 16:10

Data Science – Posao budućnosti

Rukovodilac konsaltinga, MCB

Milica Šćepanović

Milica Šćepanović je na poziciji Head of Consulting u Menadžment Centru Beograd (MCB). MCB je osnovan 2001. godine i najveća je kompanija za obuke i razvoj menadžera u Srbiji. Godišnje održava 1.200 treninga. MCB klijenti su najveće kompanije u regionu: Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija. Menadžment Centar Beograd vidi budućnost u digitalizaciji i podacima, te je ove godine pokrenuo prvi u regionu Data Science Bootcamp u potpunosti na srpskom jeziku.
16:15 – 16:30

DNS i sajber bezbednost

Rukovodilac IKT sektora, RNIDS

Žarko Kecić

Žarko Kecić je rukovodilac Sektora za IKT usluge u Registru nacionalnog internet domena Srbije i odgovoran je za stabilan i bezbedan rad sistema koji omogućavaju neprekidnu dostupnost nacionalnih domena.
Pre nego što se pridružio RNIDS-u, Žarko je više od dve decenije radio na razvojnim, konsultantskim i naučnim projektima širom sveta. Poseduje značajno iskustvo u planiranju, implementaciji i proceni IT sistema i infrastrukture, pomažući velikim preduzećima i vladinim institucijama da izgrade stabilne i bezbedne sisteme i da najbolje iskoriste nove tehnologije za realizaciju poslovnih potreba i poboljšanje efikasnosti.
Pored operativnih aktivnosti, Žarko je aktivan i u međunarodnim radnim grupama, posebno u okviru ICANN i CENTR zajednica, i član je ICANN SSR2 tima (the Second Security, Stability and Resilience Review Team).
16:35 – 17:20

Panel: Kako čuvate naše podatke?

Moderator: Luka Milinković (eSigurnost); Učesnici: Ljubica Vojinović (A1 Srbija), Žarko Kecić (RNIDS), Emil Engfors (Devoteam G Cloud), Dejan Milićević (NLB Komercijalna banka), Aleksandra Skoko Despenić (Republički zavod za Statistiku)

17:25 – 17:45

Kafe pauza

17:50 – 19:00

Trendovi u razvoju inovativnih proizvoda

Moderator: Marija Nikolić (Agile Humans); Učesnici: Nataša Kažić (Ananas), Ilija Studen (ActiveCollab), Jelica Protić (ETF), Igor Jovanović (Modoolar), Nemanja Čedomirović (GrowIT), Vesna Čarknajev (PC Press)

19:00 – 19:20

Serbia upside down

CEO, Growit

Nemanja Čedomirović

Zdravo, ja sam Nemanja.
Samostalno ili u saradnji sa fantastičnim ljudima osnivač sam i pokretač:
• jedne od najvećih zajednica programera kod nas, PHP Srbija (2013)
• prvog bloga na temu Agilnosti u kompanijama, Agilizing (2015)
• vodeće agencije za Agile implementaciju, Growit (2017)
• eCommerce zajednice u Srbiji, ECS (2018)
• biciklističke Gravel zajednice, Upside Down (2019)
Poslednjih desetak godina nosim nekoliko različitih šešira. Neki me prepoznaju kao pionira različitih uspešnih IT zajednica. Drugi, kao eksperta u postavljanju novih poslovnih procesa, pre svega, u domenu agilne metodologije. Treći me vide kao organizatora najvećih programerskih konferencija na ovim prostorima, dok me četvrti identifikiju kao strastvenog biciklistu koji juri neutabanim stazama naših prelepih planina.
Jedna zajednička stvar za sve šešire je što se uvek trudim da koji god da nosim, završavam stvari koje započnem. Ne uspevam, naravno, svaki put i možda ne bude uvek najbolje moguće odrađeno, ali jedno je sigurno. Daću 101% sebe i pokušati da u datom trenutku završim započeto najbolje što umem.
Čvrsto verujem u humani pristup u radu. Smatram da je prošlo vreme “šefovanja” i “naređivanja” i da je došlo vreme harizmatičnih lidera i pre svega inspirisanja ljudi i timova kako bi svi postigli pun potencijal, ranije nego u vreme mikromenadžmenta. Sa panelistima deliću isključivo svoja lična razmišljanja na različite teme, ali uglavnom će se svoditi na biznis i sport kao dve naizgled potpuno suprotne, a opet vrlo slične krajnosti.
19:25 – 19:35

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem i svečano zatvaranje

Pisac

Uroš Petrović