Direktor razvoja, AB Soft

Ana Brkić

Rođena u Boru 1963. godine.
Završila Elektrotehnički fakultet u Beogradu.
Od 1988. do 1992. radila u korporaciji Ivo Lola Ribar – Lola računari kao programer.
Od 1992. radi u AB Softu. Trenutno je na poziciji Direktor razvoja.
Učestvovala u velikom broju projekata razvoja i implementacije ERP i drugih softverskih rešenja u kompanijama različitih delatnosti i veličina.
Channel Sales Lead, Central Eastern Europe, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.

Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.

Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.

Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.

Kreativni direktor, Tomato Tomato Communications

Branko Đaković

Nakon duže i zamorne karijere u medijima, prebegao je u poslovne konsultantske vode i učestvovao u formiranju TTC-a oslanjajući se u velikoj meri na talente svojih partnera i zaposlenih, kao i nepresušnu potrebu klijenata za kvalitetnom podrškom.
TTC među svojim klijentima ima najveće svetske IT kompanije i za potrebe njihovih timova, kao i za podršku njihovim partnerima širom sveta, organizuje razvojne seanse, koje se kreću od dvočasovnih readionica do dvogodišnje prodajne akademije.
Član upravnog odbora, ICANN

Danko Jevtović

Danko Jevtović, internacionalni član upravnog odbora i savetnik u oblasti korporativnog upravljanja, digitala i finansija.
Član je Upravnog odbora ICANN-a, USA korporacije koja je koordinator globalnog sistema Internet domena i IP adresa. Tokom karijere bio je suosnivač i direktor Jugodate i SezamaPro-a, član UO RNIDSA (2007-2009) i direktor RNIDS-a (2013-2017), član UO evropskog udruženja CENTR (2015-2019) i član Multistejkholderske savetničke grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija (2018-2020).
Izvršni direktor regionalnog ureda, RITTAL

Dejan Dokmanović

Dejan Dokmanović izvršni je direktor ureda tvrtke RITTAL sa sedištem u Zagrebu od 2011. godine, odgovoran za operacije i strateški razvoj regionalnog tržišta. S višegodišnjim iskustvom u razvoju ciljanih poslovnih programa segmenta industrijske automatike, poseban fokus delovanja usmerio je na edukaciju tržišta i korisnika, razvoj i osoposobljavanje partnerske mreže lokalnih i regionalnih IT sistem integratora. Član je Hrvatske udruge poslodavaca IT sektora i gost predavač na regionalnim stručnim skupovima vezanim za standarde i razvoj IT infrastrukture i data centara. Suradnik je regionalnih komora inženjera elektrotehnike u svrhu promocije standarda u projektiranju modernih data centara.
Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK); Docent, Računarski fakultet

Drago Inđić

Suvlasnik nezavisne konsultantske firme Oxquant u Oksfordu (UK) i počasni predavač fintech-a na University College u Londonu (master programi Venture Capital i Private Equity). Odnedavno je i docent na Računarskom fakultetu u Beogradu (master program računarskih finansija). Rođen je u Beogradu, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu 1990. godine a doktorirao na Imperial koledžu u Londonu 1995. godine. Dobio je profesionalnu investicionu sertifikaciju 1999. godine i dvadeset godina bio ovlašćeno lice za investicione poslove kod britanskog regulatora FCA, radeći za više hedge fondova, uključujući i vlastiti startup fond (2010-2013). Takođe je radio u Kuvajtskom državnom fondu (1998-1999) i investicionoj kancelariji više frankofonskih porodica Fauchier (2000-2005). Poslednjih godina je bio suosnivač nekoliko tech i fondovskih biznisa širom Evrope, a prvi "exit" je bio robo-investitor ETFmatic (2021). Ekspert je Evropske unije za mašinsko učenje i fintech, a u Oxquant-u vodi projekte iz statističkog, finansijskog i pravnog (legaltech) modeliranja za fondove i investitore.
Territory manager for Adriatics, Salesforce

Filip Novak

Filip je regionalni predstavnik prodaje za Salesforce s fokusom na srednje velike kompanije. Na području Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i ostatka regije predstavlja Salesforce rešenja i pretvara Salesforce viziju modernog poslovanja u stvarnost i pogodnost za kompanije u našoj regiji. Prenoseći bogato iskustvo iz raznovrsnih projekata implementacije CRM-a u celom svetu Filip svojim klijentima donosi dodatne ideje i inspiraciju za modernizaciju poslovanja srednje velikih kompanija.
Konsultant Svetske banke

Goran Ličanin

Goran Ličanin radi više od 20 godina u ICT domenu, od inženjera do konsultanta za Fortune 500 u oblasti IT strategije, IT infrastrukture, digitalizacije, razvoja softvera i u oblasti “data science”. Posljednjih 5 godina radio je u regionalnoj kancelariji HUAWEI CEE&Nordic, pomažući kompanijama u digitalnoj transformaciji i usvajanju 5G, AI, IoT rješenja i novih poslovnih modela. Magistrirao je računarstvo, a specijalizaciju iz strategije i inovacija stekao je na MIT-u u SAD. Nedavno je napustio Huawei CEE sa pozicije direktora industrije i poslovnog razvoja za AI & Cloud, a danas radi kao konsultant za Svetsku banku, pomažući Vladu Srbije i Institut za veštačku inteligenciju Srbije u razvoju kapaciteta za razvoj i primenu veštačke inteligencije u industriji i javnim servisima u interesu građana i privrede Republike Srbije.
Executive Consultant, KOKEZA CONSULTING, ZOLLIKON, ŠVAJCARSKA

Ivan Kokeza

Iskusni menadžer sa bogatim iskustvom upravljanja u internacionalnim korporacijama. Master mašinstva, i Master poslovnog strategijskog menadžmenta (MBA).
Nakon 28 godina rada na direktorskim pozicijama, osnovao je sopstvenu konsultantsku kompaniju sa sedištem u Švajcarskoj.

Ivan smatra da pre nego što se umorimo od pokušavanja da izmenimo svet, mogli bismo da pokušamo da izmenimo sopstvene kompanije. Cilj mu je da kroz obuke i treninge obezbedi jednostavnu, bezbolnu i sveobuhvatnu tranziciju poslovanja i uvođenje korporacija u doba digitalne ekonomije.

Razvio je SAIL metodu, koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju - lideri.

SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih inovativnih grana.

CEO, Agile Humans

Jasmina Nikolić

Agilan entuzijasta. Osnivač je Agilnih ljudi. Agilni organizacioni diveloper, trener i kouč od 2010. Specijalizovana za agilnu kulturu i obrazovanje, integraciju poslovanja i razvoja. Sertifikovan je Scrum Professional, Kanban Method trener i iskusan grupni fasilitator. Sertifikovani je NLP trener. Radila je u brojnim industrijama, kontekstima i kompanijama različitih veličina, od startupa do velikih korporacija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Univerzitetski je profesor od 1999. Predaje Agile Culture na Univerzitetu La Salle, u Barseloni. Član je Scrum Alliance i Agile Alliance. Doktorski je kandidat na temu nacionalni kulturni modeli.
Kreativni strateg

Lazar Džamić

Lazar Džamić, jedan od ranih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji i planing direktor u različitim londonskim agencijama. Osnovao tim za kreativno planiranje u Guglovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu, koji radi za Guglove najveće klijente. Autor nekoliko srpskih hit knjiga.
Direktor, Charge ad Go

Miloš Kostić

Nakon diplomiranja na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za procesnu tehniku, Miloš Kostić je u početku radio kao saradnik, istraživač na projektima Mašinskog fakulteta. Tokom trogodišnjeg rada stekao je izuzetnu stručnost na projektima EE i RE u okviru Mreže za energetsku efikasnost u Srbiji na merenju i kalkulaciji energetskih gubitaka na Mašinskom fakultetu. U periodu od 2003. do 2009. godine, Miloš je bio angažovan kao tehnolog i rukovodilac preduzeća MT-KOMEX iz Beograda. Dolazi u kontakt sa obnovljivim izvorima energije sredinom 2009. godine kada je počeo da radi kao zamenik regionalnog menadžera za WEBSEFF program EBRD-a, a nakon toga kao koordinator na programima na KfW i GGF kreditora na linijama namenjenim energetskoj efikasnosti, gde je bio zadužen za verifikaciju i detaljne energetske preglede za desetine preduzeća.
Tokom 2011. godine dolazi na ideju da razvije projekat prve solarne elektrane u Srbiji, formira preduzeće SOLARIS ENERGY i uspeva da sa partnerima izgradi solarnu elejtranu snage 2MW. Elektrana je izgrađena u Kladovu i uspešno radi od 2013. godine. U konsultantskoj kući CEEFOR angažovan je od 2011. godine kao inženjer i koordinator projekata, i bio je uključen u izradu brojnih studija opravdanosti, izgradnje malih gasnih elektrana, kogeneraconih postrojenja, solarnih elektrana, hidroelektrana i dr. Kostić poseduje dugogodišnje iskustvo u identifikaciji izvodljivosti projekata energetske efikasnosti (EE) i obnovljivih izvora energije (RE) i pripremi planova za racionalo korišćenje energije za projektno finansiranje od strane banaka u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Osim ovih kompetencija, Kostić je imao prilike da usvoji najbolju praksu tokom rada na poboljšanju efikasnosti industrijskih peći: određivanje energetskih gubitaka, izrada energetskih i masenih bilansa, procena korišćenja otpadne energije, primena računara u procesu upravljanja i regulacije za industriske peći. Najveće praktično iskustvo poseduje u oblasti konsaltinga, projektovanja i izgradnje na projektima obnovljivih izvora energije koji uključuju biogasna postrojenja, biomasa, mini hidro elektrane, PV i CHP postrojenja.
Od 2017. godine interesuje se za razvoj elektromobilnosti u Srbiji. U narednim godinama intenzivno radi na širenju mreže punjača kao i na razvoju platforme za punjenje električnih vozila. Krajem 2020. godine lansira prvu regionalnu platformu za punjenje kao i mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima brzu i laku pretragu slobodnih punjača, plaćanje i kontrolu punjenja.
Zamenik generalnog direktora, Konvereks

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević je od 2004. godine zaposlena u firmi Konvereks, koja se bavi projektovanjem i implementacijom rešenja iz oblasti besprekidnih napajanja (UPS uređaja, invertora, ispravljača, agregata i baterijskih sistema) i opreme za data centre (rek ormana, senzora i opreme za nadzor, kao i DCIM softvera) vodećih svetskih proizvođača.
Nataša je zadužena za promociju, kao i za razvoj novih proizvoda i usluga kompanije.
CEO, GoPro

Petar Miljković

Vlasnik i direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.

Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.

Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.

Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.
Regionalni direktor za IT servise za region Jugoistočna Evropa, Schneider Electric

Vasilije Kodžopelić

Profesionalni direktor, Adizes Institute Worldwide

dr Zvezdan Horvat

Profesionalni direktor Adizes Institute, USA, partner i jedan od osnivača Adizes SEE. Ekspert sa preko 25 godina iskustva kao konsultant i predavač koji je radio u 25 zemalja širom sveta. Profesor je na The Adizes Graduate School za Kreiranje organizacione strukture i Sistem odgovornosti. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade „Associate of the Year”. Sem u regionu, realizovao je značajne projekte organizacione transformacije u velikim sistemima ali i porodičnim kompanijama u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji
Glavni urednik PC Press-a

Dejan Ristanović

Osnivač i dugogodišnji glavni urednik časopisa ’PC Press’. Autor je prve publikacije o personalnim računarima u bivšoj Jugoslaviji – ’Računari u vašoj kući’, i jedan od osnivača časopisa ’Računari’. Jedan je od osnivača Sezama, najvećeg BBS-a u Jugoslaviji, a kasnije i SezamaPro, koji je izrastao u značajnog Internet provajdera i danas je deo Orion Telekoma. Autor je 18 knjiga, 15 CD/DVD publikacija i preko 1500 tekstova objavljenih tokom 35-godišnje karijere.
Konsultant i radijski voditelj, KrAn studio

Uroš Bogdanović

Hteo je da bude astronaut, zatim pilot, a završio kao samouki pilot drona. Sa prvom godinom studija medicine, počeo da radi na radiju, gde je ostao i po završetku studija. Vodio najslušaniji jutarnji program “Uroš Bogdanović Show” na Radio Index-u. Jedan od scenarista nove generacije Indexovog radio pozorišta, dopisni član njuz.net-a, i verovatno još nešto, što je zboravio da nam napiše. Dakle, voditelj u penziji, ali ne pravi penzioner (nema dovoljno godina za penziju) – trenutno se bavi medijskim konsaltingom.

U poslednje vreme, rado je viđen govornik na medijskim i marketinškim konferencijama širom sveta. Prvi je svetski priznat stručnjak za radio iz Srbije.

Iskoristite popuste!

Za ranu prijavu, za više učesnika iz iste kompanije i popust za učesnike prethodnih BIZIT događaja. Popusti se mogu sabirati.