RE:Start 23

Deveta BIZIT konferencija
Pogledajte galeriju fotografija
9. i 10. novembar 2022.
Crowne Plaza, Vladimira Popovića 10, Beograd

Teme – Prvi dan

9. novembar

Poslovni softver
 • ERP, CRM, BPM, WMS, DMS rešenja
 • Upravljanje, odlučivanje i kontrola poslovnih procesa
 • Big Data; poslovno izveštavanje; Risk management
Smart life
 • Pametne kancelarije, kuće, gradovi, energetska efikasnost, solarna energija
 • Javni servisi
 • E-commerce i fintech
Digitalne komunikacije i marketing
 • TELCO izazovi; 5G
 • OMNI CHANEL marketing
 • On-demand servisi

Teme – Drugi dan

10. novembar

Data centri i IT infrastruktura
 • Infrastrukturna rešenja i modeli
 • 10GbE mreže i optika
 • Cloud; PaaS
 • AI; IoT i mašinsko učenje
Cyber security
 • Backup; disaster recovery
 • Antivirusi; fizička bezbednost
 • GDPR
IT dating
 • Obrazovanje i zapošljavanje u ICT industriji
https://www.youtube.com/watch?v=CJAMGK8xlpo&ab_channel=BIZIT
BIZIT
Konferencija BIZIT je među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznata kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu. Prošle godine smo okupili preko 500 učesnika, koji su se upoznali s savremenim tehnologijama za podršku poslovanju, povezali se sa vodećim domaćim IT kompanijama, predstavnicima banaka i telekomunikacionih operatora.

Agenda Bizit konferencije

Prvi dan konferencije - 9.novembar

08:15 – 09:00

Registracija učesnika

09:00 – 09:10

Uvodna reč

09:10 – 09:20

Pozdravni govor

Direktor PC Press-a

Vesna Čarknajev

Nakon završenog školovanja u oblasti ekonomije, početkom 90-tih godina, u časopisu ’Računari’ osmislila i realizovala koncept marketinškog funkcionisanja računarskog časopisa. Taj koncept je primenila i dalje usavršila u PC Press-u, čiji je direktor od osnivanja. Kao ljubitelj modernih tehnologija, predano radi na digitalnoj transformaciji PC Press-a, sa ciljem da on i dalje bude najveći i najuticajniji ICT medij u Srbiji.
Zajedno sa kolegama i saradnicima osmislila je koncept konferencije BIZIT, poslovnog skupa koji predstavlja rešenja, nudi alternative i prati trendove u ICT industriji.
Privatno, voli Pariz, Zdravka Čolića i Banovo Brdo.

09:20 – 09:30

Svečano otvaranje

09:35 – 10:05

Makroekonomski pokazatelji za 2023.

Redovan profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Dragan Đuričin

Predaje na predmetima Strategijski menadžment i Menadžment projekata (redovne studije), Poslovna strategija i Strategijske finansije (master studije) i Ekonomika strategije i Konkurentnost (doktorke studije). Trenutno je glavni urednik naučnog časopisa Ekonomika preduzeća – Journal of Business Economics and Management. Predsednik je Udruženja korporativnih direktora Srbije. Osnivač je i član Upravnog odbora Srpske podružnice rimskog kluba. Napisao je veći broj knjiga iz oblasti strategijskog menadžmenta, menadžmenta projekata i sistemske tranzicije. Bio je gostujući profesor na Univerzitetu u Veneciji kao i profesor Fulbrajtove fondacije. Bio je, ili obavlja, dužnost člana organa korporativnog upravljanja u organizacijama kao što su: Metalac, Sintelon (Tarkett), Apatinska pivara (Molson Coors), Imlek (Mid Europe Partners), Addiko Bank, Messer Tehnogas and Kariovaskularni institut Dedinje. Više od dve decenije je radio kao konsultant Deloitte. Bio je osnivač Kopaonik biznis foruma. Bio je predsednik Saveza ekonomista Srbije petnaest godina. Bio je član Ekonomskog saveta Vlade Republike Srbije skoro jednu deceniju. U tom periodu bio je angažovan na pripremi određenog broja tranzicionih zakona, uključujući Zakon o privatizaciji, kao i na pripremi programa fiskalne konsolidacije poznatog kao „Avramovićev program“. Trajna preokupacija u radu je ekonomika tranzicije. Poslednji istraživački interest je vezan za uticaj Industrije 4.0 na model rasta i platformu za vođenje ekonomskih politika.

10:10 – 10:45

Trusted customer relationships through data-driven moments

Territory manager for Adriatics, Salesforce

Filip Novak

Filip je regionalni predstavnik prodaje za Salesforce s fokusom na srednje velike kompanije. Na području Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i ostatka regije predstavlja Salesforce rešenja i pretvara Salesforce viziju modernog poslovanja u stvarnost i pogodnost za kompanije u našoj regiji. Prenoseći bogato iskustvo iz raznovrsnih projekata implementacije CRM-a u celom svetu Filip svojim klijentima donosi dodatne ideje i inspiraciju za modernizaciju poslovanja srednje velikih kompanija.

10:30 – 10:45

Izgradnja jedinstvenog profila korisnika i personalizacija u marketingu

Suosnivač i CEO, Kameleon Solutions

Igor Jovanovski

Igor radi u IT industriji više od 15 godina. Karijeru je započeo kao developer, a karijeru je gradio kroz više IT kompanija i marketing agencija na raznim pozicijama od developera do direktora web produkcije. Kompaniju Kameleon Solutions osniva zajedno sa Milanom Radulovićem 2018. godine i od tada je njegov fokus na popularizaciji CRM sistema kako u Srbiji tako i u regionu. Da bi Kameleon postao ono što sada jeste u regionu, svoj prvi veći CRM projekat su morali da urade u Africi tačnije u Nigeriji. Kako je sve to izgledalo, možete pročitati u tekstu Išli smo u Afriku.
Studirao je na Fakultetu organizacionih nauka. Otac jednog malog dečaka i zaljubljenik u tenis.

10:50 – 11:05

Prezentacija rešenja

CEO, Unimaze Software

Einar Geir Jonsson

Einar Geir Jónsson ima bogatu karijeru koja traje preko 20 godina u finansijskoj administraciji, u upravljačkim ulogama kao i na poziciji izvršnog direktora i član je odbora u mnogim islandskim finansijskim startapovima. Diplomirao je poslovnu administraciju na Islandskom Univerzitetu sa fokusom na finansije, proizvodnju i računovodstvo, a magistrirao je menadžment na Universidad de Pompeu Fabra, Barselona, Španija.
Einar je član upravnog odbora Unimaze-a od 2011. godine a kao direktor marketinga i prodaje u Unimaze-u je startovao početkom 2020. godine. Funkciju generalnog direktora Unimaze-a je preuzeo u januaru 2021. Od 2008. do 2019. godine je bio šef poslovnog razvoja u Islandskoj Pošti . Pored navedenih pozicija, bio je uključen u projekte od velikog značaja sa Ministarstvom finansija Islanda.

11:10 – 11:30

Kafe pauza

11:35 – 11:50

Tehnologija kao lek

Implementator softverskih rešenja (ERP/Android), AB Soft

Mladen Janić

Diplomirani i master inženjer organizacionih nauka, nakon završenih studija, započinje karijeru u IT firmama koje se bave razvojem ERP rešenja orijentisanih na domaće tržište. Zaposlen je u AB Soft-u od 2015. u sektoru softverske podrške i vođa je tima koji se bavi razvojem, testiranjem, implementacijom i podrškom softverskih android rešenja.

11:55 – 12:10

Back to basic

Direktor prodaje, Datalab SR

Dejan Kontić

Kroz petnaestogodišnje iskustvo bavljenja prodajom poslovnih programa, ERP i knjigovodstvenih rešenja, čuo je i video najrazličitije vrste i nivoe problema u svakodnevnom poslovanju preduzeća u Srbiji. Svaku novu prodaju doživi kao priliku da akumulirano znanje iz raznih sfera primeni na konkretnom pridobijenom slučaju i tako pomogne preduzećima da lakše prebrode trenutne probleme ali i jasno dešinišu svoje vidike za budući razvoj.

12:15 – 12:30

The next step in the evolution of document and process management

CEO, Arigamix

Oleg Nazarko

Oleg radi u IT oblasti više od 25 godina i napredovao je od programera do glavnog arhitekte korporativnih informacionih sistema.
Od 2005. godine radi u oblasti obrade dokumenata i automatizacije poslovnih procesa preduzeća.
Pod rukovodstvom Olega, stvorena je univerzalna i produktivna ECM/BPM platforma Arigamix, na čijem su osnovu izgrađena brojna rešenja za automatizaciju upravljanja dokumentima za različite kompanije.
Oleg lično nadgleda niz velikih i strateški važnih projekata za implementaciju ECM/BPM rešenja, i jedan je od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti.

12:35 – 12:50

Prezentacija rešenja

CEO, GoPro

Petar Miljković

Petar Miljković, direktor firme GoPro. Od 1998. u poslovima implementacije ERP rešenja. Počeo kao programer, zatim quality analist, zatim konsultant, zatim direktor. Voli rad s ljudima i rešavanje problema. Najponosniji je kada pomaže kolegama da napreduju i kad vidi da su im klijenti uspešniji nego što su bili pre nego što su im pomogli. Voli košarku, muziku i duga putovanja.

12:55 – 13:20

Umni vatromet

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

13:25 – 14:20

Ručak

14:25 – 14:35

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

14:35 – 15:00

Ko je stavio ITI u Bizit? – Autostoperski vodič kroz IT

Kreativni direktor, Tomato Tomato Communications

Branko Đaković

Nakon duže i zamorne karijere u medijima, prebegao je u poslovne konsultantske vode i učestvovao u formiranju TTC-a oslanjajući se u velikoj meri na talente svojih partnera i zaposlenih, kao i nepresušnu potrebu klijenata za kvalitetnom podrškom.
TTC među svojim klijentima ima najveće svetske IT kompanije i za potrebe njihovih timova, kao i za podršku njihovim partnerima širom sveta, organizuje razvojne seanse, koje se kreću od dvočasovnih readionica do dvogodišnje prodajne akademije.

15:05 – 15:40

Panel: Tehnologija kao lek, ali ne bez recepta

Moderator: Uroš Bogdanović; Učesnici: Ana Govedarica (Roche Srbija), Vukašin Radulović (Heliant), Jovana Baćanović (Molekularni biolog u fiziolog)

15:40 – 15:55

Solarne elektrane i punjači za električna vozila

Inženjer prodaje, Charge and Go

Dušan Mirković

Dušan Mirković je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu, na Odseku za poštanski i telekomunikacioni saobraćaj. Radio je u biznis ili prodajnom sektoru u telekomunikacionim kompanijama, a od prošle godine zadužen je za tehniku i prodaju u kompaniji charge&GO koja se bavi razvojem mreže punjača za električna vozila kao i istoimene digitalne platforme za naplatu korišćenja mesta za punjenje.

16:00 – 16:25

Pametni gradovi

Vanredni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Dejan Drajić

dr Dejan Drajić je diplomirao, magistrirao i doktorirao (2004. godine) na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Telekomunikacije. Od 2010. godine aktivno učestvuje na evropskim FP7 i H2020 projektima iz oblasti IoT-a, M2M komunikacija i bežičnih senzorskih mreža. Član je IEEE organizacije (Senior member) i recenzent u brojnim žurnalima i na konferencijama. Izabran je u zvanje vanrednog profesora Elektrotehničkog fakulteta i učestvuje u nastavi više predmeta na master i doktorskim studijama.

16:30 – 16:50

Kafe pauza

16:55 – 17:45

Panel: Pametni gradovi  – da li smo spremni?

Modereator: Dejan Ristanovi: (PC Press); Učesnici: Prof.dr Oliver Tošković (Filozofski fakultet), Prof.dr Dejan Drajić (ETF), Jelena Adamović (SHARE Fondacija), Pjer Vučković (CETIN)

17:50 – 18:15

Uvođenje informacionih sistema (rizici i propusti, prednosti i sl.)

Konsultant Svetske banke

Goran Ličanin

Goran Ličanin radi više od 20 godina u ICT domenu, od inženjera do konsultanta za Fortune 500 u oblasti IT strategije, IT infrastrukture, digitalizacije, razvoja softvera i u oblasti “data science”. Posljednjih 5 godina radio je u regionalnoj kancelariji HUAWEI CEE&Nordic, pomažući kompanijama u digitalnoj transformaciji i usvajanju 5G, AI, IoT rješenja i novih poslovnih modela. Magistrirao je računarstvo, a specijalizaciju iz strategije i inovacija stekao je na MIT-u u SAD. Nedavno je napustio Huawei CEE sa pozicije direktora industrije i poslovnog razvoja za AI & Cloud, a danas radi kao konsultant za Svetsku banku, pomažući Vladu Srbije i Institut za veštačku inteligenciju Srbije u razvoju kapaciteta za razvoj i primenu veštačke inteligencije u industriji i javnim servisima u interesu građana i privrede Republike Srbije.

18:20 – 19:05

Imate li Petlju?

Direktor i osnivač, COMMUNIS

Ivan Stanković

Zli jezici za njega kažu da je najstariji aktivi čimbenik reklamnog tržišta na teritoriji bivše Jugoslavije, jer je i dalje svakog dana u Communisu.
Oni, koji ga vole, kažu da se i dalje dobro drži i da mu nije teško da u tim godinama započinje novu karijeru i napravi prestižni TV talk show Šta sam tebi & ko sam sebi, sa preko 10 miliona pregleda na Youtube.
Pedagošku karijeru je završio kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji nije mogao da upiše jer je propao na prijemtnom ispitu, pre skoro pola veka.
Veruje da dobar život dolazi iz dobre duše i u pobedu Erosa nad Tanatosom. Toplo preporučuje svoju knjigu koja je doživela četiri izdanja u Srbiji – Kakodalogija.
I duboko je siguran da je cilj samo način da se doživi put.
I želi vam svima srećan put.

19:10 – 19:35

Fintech Masterclass

Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK); Docent, Računarski fakultet

Drago Inđić

Suvlasnik nezavisne konsultantske firme Oxquant u Oksfordu (UK) i počasni predavač fintech-a na University College u Londonu (master programi Venture Capital i Private Equity). Odnedavno je i docent na Računarskom fakultetu u Beogradu (master program računarskih finansija). Rođen je u Beogradu, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu 1990. godine a doktorirao na Imperial koledžu u Londonu 1995. godine. Dobio je profesionalnu investicionu sertifikaciju 1999. godine i dvadeset godina bio ovlašćeno lice za investicione poslove kod britanskog regulatora FCA, radeći za više hedge fondova, uključujući i vlastiti startup fond (2010-2013). Takođe je radio u Kuvajtskom državnom fondu (1998-1999) i investicionoj kancelariji više frankofonskih porodica Fauchier (2000-2005). Poslednjih godina je bio suosnivač nekoliko tech i fondovskih biznisa širom Evrope, a prvi "exit" je bio robo-investitor ETFmatic (2021). Ekspert je Evropske unije za mašinsko učenje i fintech, a u Oxquant-u vodi projekte iz statističkog, finansijskog i pravnog (legaltech) modeliranja za fondove i investitore.

19:40 – 19:50

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

Drugi dan konferencije - 10.novembar

08:45 – 09:00

Registracija učesnika

09:00 – 09:05

Otvaranje 

09:05 – 09:30

Lider u IT (R)evoluciji

Executive Consultant, Kokeza Consulting, Zollikon, Švajcarska

Ivan Kokeza

Iskusni menadžer sa bogatim iskustvom upravljanja u internacionalnim korporacijama. Master mašinstva, i Master poslovnog strategijskog menadžmenta (MBA).
Nakon 28 godina rada na direktorskim pozicijama, osnovao je sopstvenu konsultantsku kompaniju sa sedištem u Švajcarskoj.
Ivan smatra da pre nego što se umorimo od pokušavanja da izmenimo svet, mogli bismo da pokušamo da izmenimo sopstvene kompanije. Cilj mu je da kroz obuke i treninge obezbedi jednostavnu, bezbolnu i sveobuhvatnu tranziciju poslovanja i uvođenje korporacija u doba digitalne ekonomije.

Razvio je SAIL metodu, koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju - lideri.

SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih inovativnih grana.

09:35 – 10:00

Digital Governance

Potpredsednik upravnog odbora, ICANN

Danko Jevtović

Danko Jevtović, internacionalni član upravnog odbora i savetnik u oblasti korporativnog upravljanja, digitala i finansija.
Član je Upravnog odbora ICANN-a, USA korporacije koja je koordinator globalnog sistema Internet domena i IP adresa. Tokom karijere bio je suosnivač i direktor Jugodate i SezamaPro-a, član UO RNIDSA (2007-2009) i direktor RNIDS-a (2013-2017), član UO evropskog udruženja CENTR (2015-2019) i član Multistejkholderske savetničke grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija (2018-2020).

10:05 – 10:20

A1 Srbija SD-WAN

ICT Solutions Architect, A1 Srbija

Vladimir Uzelac

Vladimir Uzelac je odgovoran za razvoj proizvoda iz domena umrežavanja, cloud i security rešenja u A1 Srbija. On donosi 15 godina iskustva u IT i telekomunikacijama radeći na transformacionim projektima sa fokusom na umrežavanje, automatizaciju i analitiku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitetu u Beogradu.

10:25 – 10:40

IZ u industriji: kada je teško a mora se…

Vlasnik i direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.
Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.

Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.

Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.

10:45 – 11:00

Alcatel-Lucent enterprise aktivna mrežna oprema za data centre

Menadžer prodaje, Telekomunikacije Računari Servisi (TRS)

Goran Andrić

Goran Andrić je diplomirao na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu i završio specijalističke studije drugog stepena na studijskom programu Nove računarske tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu. Njegova karijera u industriji telekomunikacija započela je pre 26 godina. Dragoceno iskustvo u svim aspektima telekomunikacionog poslovanja stekao je u kompaniji Pupin Telecom iz Srbije, gde je radio više od 10 godina. Godine 2011. pridružio se prodajnom timu TRS-a i uključio se u složene i kritične projekte. Preuzeo je ulogu menadžera prodaje zaduženog za Alcatel-Lucent telekomunikacijska rešenja i podigao prodaju na sledeći nivo uz udvostručen rast.

11:05 – 11:20

Rittal RiMatrix Next Generation – IT platforma budućnosti

Izvršni direktor, RITTAL (Srbija i Hrvatska)

Dejan Dokmanović

Dejan Dokmanović izvršni direktor RITTAL Srbija i RITTAL Hrvatska, odgovoran za operacije i strateški razvoj regionalnog tržišta. S višegodišnjim iskustvom u razvoju ciljanih poslovnih programa segmenta industrijske automatike, poseban fokus delovanja usmerio je na edukaciju tržišta i korisnika, razvoj i osoposobljavanje partnerske mreže lokalnih i regionalnih IT sistem integratora. Član je Hrvatske udruge poslodavaca IT sektora i gost predavač na regionalnim stručnim skupovima vezanim za standarde i razvoj IT infrastrukture i data centara. Suradnik je regionalnih komora inženjera elektrotehnike u svrhu promocije standarda u projektiranju modernih data centara.

11:25 – 11:45

Kafe pauza

11:50 – 12:05

Energy tranformations of Data Centers

Key Account Manager Secure Power, Schneider Electric

Aleksandar Bukva

Aleksandar Bukva je zadužen za vođenje i razvoj mreže servisnih partnera kao i odnosima sa krajnjim korisnicima na teritoriji Srbije i Crne Gore. Takođe, odgovoran je i za plasiranje Schneider Electric-ovih proizvoda i rešenja fizičke IT infrastrukture data centara.
Prethodno iskustvo je stekao radeći tokom cele karijere u Data Centar i telekomunikacionoj industriji na kreiranju i plasiranju rešenja IT infrastrukture ka krajnjim korisnicima.

12:10 – 12:25

7 good ways to reduce downtime in a Data Center

Channel Sales Director CEE, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.
Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.

Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.

Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.

12:30 – 12:45

Nova rešenja za Data centre i server sobe

Tehnički direktor, Konvereks

Srđan Milićević

Srđan Milićević je završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu i stekao zvanje master inženjer elektrotehnike. Tokom fakulteta bio je član upravnog odbora Studenata elektrotehnike Evrope. Posle završenog fakulteta radio je u kompaniji Mašinoprojekt KOPRING gde je projektovao objekte u Evropi, Aziji i Africi. Njegov fokus je bio na besprekidnom napajanju i upravljanju KGH opreme. Razvijao je sisteme merenja i regulacije, centralni sistem za nadzor i upravljanje u javnim i industrijskim objektima. Od 2018. godine je u kompaniji Konvereks, gde radi na projektovanju i izvođenju projekata besprekidnog napajanja.

12:50 – 13:05

Why Google Cloud

Cloud Architect and Authorised Trainer, Devoteam G Cloud Sweden

Ábel Szabó

Cloud arhitekta i ovlašćeni Google trener, sa 5 godina iskustva, poseduje operativno iskustvo i diplomirao je kao mrežni inženjer.
Posedujem više sertifikata, ali se fokusirao na automatizaciju, infrastrukturu kao kod i arhitekturu.
Nakon što je bio mentor i što mu se veoma dopalo, završio je ATP ispit i postao ovlašćeni trener kako bi pomogao i klijentima i kolegama na njihovom putu ka cloud-u.

13:10 – 13:25

Storidž rešenje otporno na budućnost

Koordinator prodaje, Braineering

Nikša Stepanović

Pozadina u humanističkim naukama.
4 godine iskustva u prodaji i marketingu u IT kompaniji Braineering IT Solutions. Rad na pretprodajnim i prodajnim aktivnostima za dizajn arhitekture, implementaciju i održavanje IT infrastruktura najpoznatijih svetskih proizvođača.

13:30 – 13:45

Praćenje i upravljanje složenom IT infrastrukturom

Product Manager, ENEL PS

Dejan Stanivuk

Obrazovanje: dipl. el. Inž. Smer Elektro Energetski Sistemi
Radno iskustvo: najveći deo u trajanju od 18 godina u internacinalnoj kompaniji na pozicijama: Tehničke Podrške, Product Manager i Project Manger. Odgovoran za segment niskonaponske opreme, suvih transfomatora i šinskog razvoda za tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije. Na poziciji Product Manger u ENEL PS-u zadužen za kompletan porfolio proizvoda i rešenja iz segmenta prodaje.

13:50 – 14:00

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

14:00 – 14:50

Ručak

14:55 – 15:05

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

15:05 – 15:30

Zašto Facebook mora da promeni organizacionu strukturu?

Profesionalni direktor, Adizes Institute Worldwide

Zvezdan Horvat

Profesionalni direktor Adizes Institute, USA, partner i jedan od osnivača Adizes SEE. Ekspert sa preko 25 godina iskustva kao konsultant i predavač koji je radio u 25 zemalja širom sveta. Profesor je na The Adizes Graduate School za Kreiranje organizacione strukture i Sistem odgovornosti. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade „Associate of the Year”. Sem u regionu, realizovao je značajne projekte organizacione transformacije u velikim sistemima ali i porodičnim kompanijama u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji

15:35 – 15:50

You deserve the best security

Channel Manager, Check Point

Ivan Mladenović

Dipl. Inž. elektronike sa više od 15 godina rada u oblastima syber bezbednosti, mreža i telekomunikacija, kako na domaćem tako i na internacionalnim tržištima. U kompaniji Check Point zadužen za razvoj tržišta Srbije.

15:55 – 16:10

Data Science – Posao budućnosti

Rukovodilac konsaltinga, Menadžment Centar Beograd (MCB)

Milica Šćepanović

Milica Šćepanović je na poziciji Head of Consulting u Menadžment Centru Beograd (MCB). MCB je osnovan 2001. godine i najveća je kompanija za obuke i razvoj menadžera u Srbiji. Godišnje održava 1.200 treninga. MCB klijenti su najveće kompanije u regionu: Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija. Menadžment Centar Beograd vidi budućnost u digitalizaciji i podacima, te je ove godine pokrenuo prvi u regionu Data Science Bootcamp u potpunosti na srpskom jeziku.

16:15 – 16:30

DNS i sajber bezbednost

Rukovodilac IKT sektora, RNIDS

Žarko Kecić

Žarko Kecić je rukovodilac Sektora za IKT usluge u Registru nacionalnog internet domena Srbije i odgovoran je za stabilan i bezbedan rad sistema koji omogućavaju neprekidnu dostupnost nacionalnih domena.
Pre nego što se pridružio RNIDS-u, Žarko je više od dve decenije radio na razvojnim, konsultantskim i naučnim projektima širom sveta. Poseduje značajno iskustvo u planiranju, implementaciji i proceni IT sistema i infrastrukture, pomažući velikim preduzećima i vladinim institucijama da izgrade stabilne i bezbedne sisteme i da najbolje iskoriste nove tehnologije za realizaciju poslovnih potreba i poboljšanje efikasnosti.
Pored operativnih aktivnosti, Žarko je aktivan i u međunarodnim radnim grupama, posebno u okviru ICANN i CENTR zajednica, i član je ICANN SSR2 tima (the Second Security, Stability and Resilience Review Team).

17:50 – 19:00

Trendovi u razvoju invativnih proizvoda

Moderator: Marija Nikolić (Agile Humans); Učesnici: Nataša Kažić (Ananas), Ilija Studen (ActiveCollab), Jelica Protić (ETF), Igor Jovanović (Modoolar), Nemanja Čedomirović (GrowIT), Vesna Čarknajev (PC Press)

17:25 – 17:45

Kafe pauza

16:35 – 17:20

Panel: Kako čuvate naše podatke?

Moderator: Luka Milinković (eSigurnost); Učesnici: Ljubica Vojnović (A1 Srbija), Žarko Kecić (RNIDS), Emil Engfors (Devoteam G Cloud), Dejan Milićević (NLB Komercijalna banka), Aleksandra Skoko Despenić (Republički zavod za Statistiku)

19:00 – 19:20

Serbia upside down

CEO, Growit

Nemanja Čedomirović

Zdravo, ja sam Nemanja.
Samostalno ili u saradnji sa fantastičnim ljudima osnivač sam i pokretač:
• jedne od najvećih zajednica programera kod nas, PHP Srbija (2013)
• prvog bloga na temu Agilnosti u kompanijama, Agilizing (2015)
• vodeće agencije za Agile implementaciju, Growit (2017)
• eCommerce zajednice u Srbiji, ECS (2018)
• biciklističke Gravel zajednice, Upside Down (2019)
Poslednjih desetak godina nosim nekoliko različitih šešira. Neki me prepoznaju kao pionira različitih uspešnih IT zajednica. Drugi, kao eksperta u postavljanju novih poslovnih procesa, pre svega, u domenu agilne metodologije. Treći me vide kao organizatora najvećih programerskih konferencija na ovim prostorima, dok me četvrti identifikiju kao strastvenog biciklistu koji juri neutabanim stazama naših prelepih planina.
Jedna zajednička stvar za sve šešire je što se uvek trudim da koji god da nosim, završavam stvari koje započnem. Ne uspevam, naravno, svaki put i možda ne bude uvek najbolje moguće odrađeno, ali jedno je sigurno. Daću 101% sebe i pokušati da u datom trenutku završim započeto najbolje što umem.
Čvrsto verujem u humani pristup u radu. Smatram da je prošlo vreme “šefovanja” i “naređivanja” i da je došlo vreme harizmatičnih lidera i pre svega inspirisanja ljudi i timova kako bi svi postigli pun potencijal, ranije nego u vreme mikromenadžmenta. Sa panelistima deliću isključivo svoja lična razmišljanja na različite teme, ali uglavnom će se svoditi na biznis i sport kao dve naizgled potpuno suprotne, a opet vrlo slične krajnosti.

19:25 – 19:35

Zagonetni kviz sa Urošem Petrovićem

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.

Predavači i učesnici panela

Cloud Architect and Authorised Trainer, Devoteam G Cloud Sweden

Ábel Szabó

Cloud arhitekta i ovlašćeni Google trener, sa 5 godina iskustva, poseduje operativno iskustvo i diplomirao je kao mrežni inženjer.
Posedujem više sertifikata, ali se fokusirao na automatizaciju, infrastrukturu kao kod i arhitekturu.
Nakon što je bio mentor i što mu se veoma dopalo, završio je ATP ispit i postao ovlašćeni trener kako bi pomogao i klijentima i kolegama na njihovom putu ka cloud-u.
Key Account Manager Secure Power, Schneider Electric

Aleksandar Bukva

Aleksandar Bukva je zadužen za vođenje i razvoj mreže servisnih partnera kao i odnosima sa krajnjim korisnicima na teritoriji Srbije i Crne Gore. Takođe, odgovoran je i za plasiranje Schneider Electric-ovih proizvoda i rešenja fizičke IT infrastrukture data centara.
Prethodno iskustvo je stekao radeći tokom cele karijere u Data Centar i telekomunikacionoj industriji na kreiranju i plasiranju rešenja IT infrastrukture ka krajnjim korisnicima.
Viši savetnik, Republički zavod za Statistiku

Aleksandra Skoko Despenić

Aleksandra Skoko Despenić je viši savetnik Zavoda za statistiku u Srbiji. Odgovorna je za razvoj integrisanog sistema baza podataka i statističke obrade podataka primenom međunarodnih statističkih standarda tako da kreatori politika i korisnici statističkih informacija mogu koristiti relevantne podatke koji su im potrebni, a koji su istovremeno metodološki ispravani i međunarodno uporedivi.
Aleksandra Skoko Despenić je u statistici od 2018. godine.
Poseduje 20 godina iskustava u radu sa IBM mainframe operativnim sistemom, IBM DB2 bazom podataka, kao i IBM AS/400 i iSeries serverima.
Njeno veliko iskustvo u managementu podataka uključuje, između ostalih, Zavod za statistiku Republike Srpske, upravu za statistiku Crne Gore, Zavod za statistiku Vijetnama i Zavod za statistiku Namibije.
Član je međunarodnog tima UNECE-a za modernizaciju statistike.
Uža specijalnost joj je database management, zaštita podataka i inovacije na ovim poljima.
Generalni direktor, Roche Srbija

Ana Govedarica

Dr Ana Govedarica diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde se specijalizovala za ginekologiju i akušerstvo. Dodatno obrazovanje je stekla na prestižnim evropskim školama - INSEAD i London Business School.

Ana se pridružila Roche-u 1994. godine gde je stekla dragoceno radno iskustvo kroz različite pozicije, postavši komercijalno orijentisani viši izvršni direktor sa fokusom na rezultate i iskustvom u svim aspektima opšteg menadžmenta, poslovnog razvoja i poslovnog modeliranja.

Tokom rada u Roche-u dobila je brojne međunarodne nagrade za uspešno realizovane projekte.

Razvoj talenata je uvek bio u njenom fokusu, što je rezultiralo obučavanjem nekoliko, sada međunarodno priznatih eksperata iz oblasti medicine i strategije. Ana je dokazani mentor, fasilitator i trener.

Prepoznaje i podržava nove ideje i startup način razmišljanja.

Od 2011. godine Ana je na poziciji generalnog direktora Roche Srbija.

Tokom svog 28-godišnjeg rada Ana je stekla značajno iskustvo u praksi zahvaljujući saradnji sa skoro svim stubovima srpskog zdravstvenog sistema. Ova saradnja je zasnovana na poštovanju i poverenju i danas se kotira veoma visoko na njenom ličnom planu.

Bavi se stalnim unapređenjem zdravstva i aktivni je član nekoliko poslovnih i zdravstvenih udruženja: INOVIA (Udruženje proizvođača inovativnih lekova) – član Upravnog odbora, SSCC (Švajcarsko-Srpska trgovinska komora) – potpredsednik, NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) – jedan od osnivača Zdravstvene inicijative, FIC (Savet stranih investitora) – Odbor direktora…

Ponosna je supruga i majka dva sina.

Channel Sales Director CEE, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.

Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.

Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.

Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.

Kreativni direktor, Tomato Tomato Communications

Branko Đaković

Nakon duže i zamorne karijere u medijima, prebegao je u poslovne konsultantske vode i učestvovao u formiranju TTC-a oslanjajući se u velikoj meri na talente svojih partnera i zaposlenih, kao i nepresušnu potrebu klijenata za kvalitetnom podrškom.
TTC među svojim klijentima ima najveće svetske IT kompanije i za potrebe njihovih timova, kao i za podršku njihovim partnerima širom sveta, organizuje razvojne seanse, koje se kreću od dvočasovnih readionica do dvogodišnje prodajne akademije.
Potpredsednik upravnog odbora, ICANN

Danko Jevtović

Danko Jevtović, internacionalni član upravnog odbora i savetnik u oblasti korporativnog upravljanja, digitala i finansija.
Član je Upravnog odbora ICANN-a, USA korporacije koja je koordinator globalnog sistema Internet domena i IP adresa. Tokom karijere bio je suosnivač i direktor Jugodate i SezamaPro-a, član UO RNIDSA (2007-2009) i direktor RNIDS-a (2013-2017), član UO evropskog udruženja CENTR (2015-2019) i član Multistejkholderske savetničke grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija (2018-2020).
Izvršni direktor, RITTAL (Srbija i Hrvatska)

Dejan Dokmanović

Dejan Dokmanović izvršni direktor RITTAL Srbija i RITTAL Hrvatska, odgovoran za operacije i strateški razvoj regionalnog tržišta. S višegodišnjim iskustvom u razvoju ciljanih poslovnih programa segmenta industrijske automatike, poseban fokus delovanja usmerio je na edukaciju tržišta i korisnika, razvoj i osoposobljavanje partnerske mreže lokalnih i regionalnih IT sistem integratora. Član je Hrvatske udruge poslodavaca IT sektora i gost predavač na regionalnim stručnim skupovima vezanim za standarde i razvoj IT infrastrukture i data centara. Suradnik je regionalnih komora inženjera elektrotehnike u svrhu promocije standarda u projektiranju modernih data centara.
Vanredni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Dejan Drajić

dr Dejan Drajić je diplomirao, magistrirao i doktorirao (2004. godine) na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Telekomunikacije. Od 2010. godine aktivno učestvuje na evropskim FP7 i H2020 projektima iz oblasti IoT-a, M2M komunikacija i bežičnih senzorskih mreža. Član je IEEE organizacije (Senior member) i recenzent u brojnim žurnalima i na konferencijama. Izabran je u zvanje vanrednog profesora Elektrotehničkog fakulteta i učestvuje u nastavi više predmeta na master i doktorskim studijama.
Direktor prodaje, Datalab SR

Dejan Kontić

Kroz petnaestogodišnje iskustvo bavljenja prodajom poslovnih programa, ERP i knjigovodstvenih rešenja, čuo je i video najrazličitije vrste i nivoe problema u svakodnevnom poslovanju preduzeća u Srbiji. Svaku novu prodaju doživi kao priliku da akumulirano znanje iz raznih sfera primeni na konkretnom pridobijenom slučaju i tako pomogne preduzećima da lakše prebrode trenutne probleme ali i jasno dešinišu svoje vidike za budući razvoj.
Izvršni direktor Sektora za IT infrastrukturu i operacije

Dejan Milićević

Timu NLB Banke, Dejan se priključuje septembra 2021. godine, kao direktor Odeljenja za IT infrastrukturu i operacije. Neposredno posle integracije i nastanka nove, NLB Komercijalne banke, od septemba 2022. nalazi se na poziciji Izvršnog direktora Sektora za IT infrastrukturu i operacije.

Nakon studija elektrotehnike, informacione tehnologije postaju polje Dejanovog interesovanja. Specijalizovao se za IT infrastrukturu i oprobao na različitim pozicijama – operativnim i rukovodećim.

Učestvovao je u raznim projektima implementacije savremenih IT rešenja i imao važnu ulogu u uspostavljanju i standardizaciji poslovnih procesa.

Iskustvo je sticao u privatnom i državnom sektoru, a neposredno pre dolaska u NLB Banku, vodio je Odeljenje za IT infrastrukturu Delta Holdinga.

Product Manager, ENEL PS

Dejan Stanivuk

Obrazovanje: dipl. el. Inž. Smer Elektro Energetski Sistemi
Radno iskustvo: najveći deo u trajanju od 18 godina u internacinalnoj kompaniji na pozicijama: Tehničke Podrške, Product Manager i Project Manger. Odgovoran za segment niskonaponske opreme, suvih transfomatora i šinskog razvoda za tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije. Na poziciji Product Manger u ENEL PS-u zadužen za kompletan porfolio proizvoda i rešenja iz segmenta prodaje.
Redovan profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Dragan Đuričin

Predaje na predmetima Strategijski menadžment i Menadžment projekata (redovne studije), Poslovna strategija i Strategijske finansije (master studije) i Ekonomika strategije i Konkurentnost (doktorke studije). Trenutno je glavni urednik naučnog časopisa Ekonomika preduzeća – Journal of Business Economics and Management. Predsednik je Udruženja korporativnih direktora Srbije. Osnivač je i član Upravnog odbora Srpske podružnice rimskog kluba. Napisao je veći broj knjiga iz oblasti strategijskog menadžmenta, menadžmenta projekata i sistemske tranzicije. Bio je gostujući profesor na Univerzitetu u Veneciji kao i profesor Fulbrajtove fondacije. Bio je, ili obavlja, dužnost člana organa korporativnog upravljanja u organizacijama kao što su: Metalac, Sintelon (Tarkett), Apatinska pivara (Molson Coors), Imlek (Mid Europe Partners), Addiko Bank, Messer Tehnogas and Kariovaskularni institut Dedinje. Više od dve decenije je radio kao konsultant Deloitte. Bio je osnivač Kopaonik biznis foruma. Bio je predsednik Saveza ekonomista Srbije petnaest godina. Bio je član Ekonomskog saveta Vlade Republike Srbije skoro jednu deceniju. U tom periodu bio je angažovan na pripremi određenog broja tranzicionih zakona, uključujući Zakon o privatizaciji, kao i na pripremi programa fiskalne konsolidacije poznatog kao „Avramovićev program“. Trajna preokupacija u radu je ekonomika tranzicije. Poslednji istraživački interest je vezan za uticaj Industrije 4.0 na model rasta i platformu za vođenje ekonomskih politika.
Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK); Docent, Računarski fakultet

Drago Inđić

Suvlasnik nezavisne konsultantske firme Oxquant u Oksfordu (UK) i počasni predavač fintech-a na University College u Londonu (master programi Venture Capital i Private Equity). Odnedavno je i docent na Računarskom fakultetu u Beogradu (master program računarskih finansija). Rođen je u Beogradu, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu 1990. godine a doktorirao na Imperial koledžu u Londonu 1995. godine. Dobio je profesionalnu investicionu sertifikaciju 1999. godine i dvadeset godina bio ovlašćeno lice za investicione poslove kod britanskog regulatora FCA, radeći za više hedge fondova, uključujući i vlastiti startup fond (2010-2013). Takođe je radio u Kuvajtskom državnom fondu (1998-1999) i investicionoj kancelariji više frankofonskih porodica Fauchier (2000-2005). Poslednjih godina je bio suosnivač nekoliko tech i fondovskih biznisa širom Evrope, a prvi "exit" je bio robo-investitor ETFmatic (2021). Ekspert je Evropske unije za mašinsko učenje i fintech, a u Oxquant-u vodi projekte iz statističkog, finansijskog i pravnog (legaltech) modeliranja za fondove i investitore.
Inženjer prodaje, Charge and Go

Dušan Mirković

Dušan Mirković je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu, na Odseku za poštanski i telekomunikacioni saobraćaj. Radio je u biznis ili prodajnom sektoru u telekomunikacionim kompanijama, a od prošle godine zadužen je za tehniku i prodaju u kompaniji charge&GO koja se bavi razvojem mreže punjača za električna vozila kao i istoimene digitalne platforme za naplatu korišćenja mesta za punjenje.
CEO, Unimaze Software

Einar Geir Jonsson

Einar Geir Jónsson ima bogatu karijeru koja traje preko 20 godina u finansijskoj administraciji, u upravljačkim ulogama kao i na poziciji izvršnog direktora i član je odbora u mnogim islandskim finansijskim startapovima. Diplomirao je poslovnu administraciju na Islandskom Univerzitetu sa fokusom na finansije, proizvodnju i računovodstvo, a magistrirao je menadžment na Universidad de Pompeu Fabra, Barselona, Španija.
Einar je član upravnog odbora Unimaze-a od 2011. godine a kao direktor marketinga i prodaje u Unimaze-u je startovao početkom 2020. godine. Funkciju generalnog direktora Unimaze-a je preuzeo u januaru 2021. Od 2008. do 2019. godine je bio šef poslovnog razvoja u Islandskoj Pošti . Pored navedenih pozicija, bio je uključen u projekte od velikog značaja sa Ministarstvom finansija Islanda.
CTO, Devoteam G Cloud Sweden

Emil Engfors

Sa više od 10 godina iskustva trenutno radi na poziciji CTO-a. Poseduje široko iskustvo u oblastima Cloud Architecture, Infrastructure & Network inženjeringu i vodi tim u organizaciji.
Svakodnevno Emil je tačna osoba koja ne gubi vreme na nevažne stvari i koja se fokusira na rešavanje problema koji su ispred njega. Voli ležernu radnu atmosferu i veoma ceni timski rad.
Trenutno se fokusira na Google Cloud Platformu, Infrastrukturu kao kod, Cloud Native rešenja, bezbednost i DevOps workflows.
Territory manager for Adriatics, Salesforce

Filip Novak

Filip je regionalni predstavnik prodaje za Salesforce s fokusom na srednje velike kompanije. Na području Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i ostatka regije predstavlja Salesforce rešenja i pretvara Salesforce viziju modernog poslovanja u stvarnost i pogodnost za kompanije u našoj regiji. Prenoseći bogato iskustvo iz raznovrsnih projekata implementacije CRM-a u celom svetu Filip svojim klijentima donosi dodatne ideje i inspiraciju za modernizaciju poslovanja srednje velikih kompanija.
Menadžer prodaje, Telekomunikacije Računari Servisi (TRS)

Goran Andrić

Goran Andrić je diplomirao na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu i završio specijalističke studije drugog stepena na studijskom programu Nove računarske tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu. Njegova karijera u industriji telekomunikacija započela je pre 26 godina. Dragoceno iskustvo u svim aspektima telekomunikacionog poslovanja stekao je u kompaniji Pupin Telecom iz Srbije, gde je radio više od 10 godina. Godine 2011. pridružio se prodajnom timu TRS-a i uključio se u složene i kritične projekte. Preuzeo je ulogu menadžera prodaje zaduženog za Alcatel-Lucent telekomunikacijska rešenja i podigao prodaju na sledeći nivo uz udvostručen rast.
Konsultant Svetske banke

Goran Ličanin

Goran Ličanin radi više od 20 godina u ICT domenu, od inženjera do konsultanta za Fortune 500 u oblasti IT strategije, IT infrastrukture, digitalizacije, razvoja softvera i u oblasti “data science”. Posljednjih 5 godina radio je u regionalnoj kancelariji HUAWEI CEE&Nordic, pomažući kompanijama u digitalnoj transformaciji i usvajanju 5G, AI, IoT rješenja i novih poslovnih modela. Magistrirao je računarstvo, a specijalizaciju iz strategije i inovacija stekao je na MIT-u u SAD. Nedavno je napustio Huawei CEE sa pozicije direktora industrije i poslovnog razvoja za AI & Cloud, a danas radi kao konsultant za Svetsku banku, pomažući Vladu Srbije i Institut za veštačku inteligenciju Srbije u razvoju kapaciteta za razvoj i primenu veštačke inteligencije u industriji i javnim servisima u interesu građana i privrede Republike Srbije.
Izvršni direktor, Modoolar

Igor Jovanović

Prošao celokupnu putanju od developera do poslovnog konsultanta. Poslednjih 10 godina se bavi implementacijom ERP poslovnih rešenja baziranih na Odoo platformi. Učestvovao u preko 100 projekata implementacije za klijente širom sveta, čime je osetio prednosti i nedostatke servisne industrije. Misli da svaka organizacija zaslužuje kvalitetan alat za rad i da se poslovanje nikako ne treba voditi u Ekselu. Zato je postao glavni zagovornik Odoo platforme na ovim prostorima.

Pored implementacije ERP rešenja, trenutno se sa svojim timom aktivno bavi razvojem proizvoda sa kojim planira da poremeti srpsko i regionalno tržište poslovnih aplikacija.

Suosnivač i CEO, Kameleon Solutions

Igor Jovanovski

Igor radi u IT industriji više od 15 godina. Karijeru je započeo kao developer, a karijeru je gradio kroz više IT kompanija i marketing agencija na raznim pozicijama od developera do direktora web produkcije. Kompaniju Kameleon Solutions osniva zajedno sa Milanom Radulovićem 2018. godine i od tada je njegov fokus na popularizaciji CRM sistema kako u Srbiji tako i u regionu. Da bi Kameleon postao ono što sada jeste u regionu, svoj prvi veći CRM projekat su morali da urade u Africi tačnije u Nigeriji. Kako je sve to izgledalo, možete pročitati u tekstu Išli smo u Afriku.
Studirao je na Fakultetu organizacionih nauka. Otac jednog malog dečaka i zaljubljenik u tenis.
Suosnivač, ActiveCollab

Ilija Studen

Programer po opredeljenju, preduzetnik igrom slučaja, u svojoj 24. godini je napravio ActiveCollab, web alat za upravljanje projektima i timski rad. Ideja je bila da mu alat pomogne da bolje organizuje rad na projektima.
Alat tako započinje svoj život, prerasta u proizvod i više od 15 godina se uspešno prodaje na svetskom tržištu. ActiveCollab oko sebe okuplja tim talentovanih ljudi koji nastavljaju da se bave problemom produktivnosti, organizacije timova i agencijskog rada na projektima.
Executive Consultant, Kokeza Consulting, Zollikon, Švajcarska

Ivan Kokeza

Iskusni menadžer sa bogatim iskustvom upravljanja u internacionalnim korporacijama. Master mašinstva, i Master poslovnog strategijskog menadžmenta (MBA).
Nakon 28 godina rada na direktorskim pozicijama, osnovao je sopstvenu konsultantsku kompaniju sa sedištem u Švajcarskoj.

Ivan smatra da pre nego što se umorimo od pokušavanja da izmenimo svet, mogli bismo da pokušamo da izmenimo sopstvene kompanije. Cilj mu je da kroz obuke i treninge obezbedi jednostavnu, bezbolnu i sveobuhvatnu tranziciju poslovanja i uvođenje korporacija u doba digitalne ekonomije.

Razvio je SAIL metodu, koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju - lideri.

SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih inovativnih grana.

Channel Manager, Check Point

Ivan Mladenović

Dipl. Inž. elektronike sa više od 15 godina rada u oblastima syber bezbednosti, mreža i telekomunikacija, kako na domaćem tako i na internacionalnim tržištima. U kompaniji Check Point zadužen za razvoj tržišta Srbije.
Direktor i osnivač, COMMUNIS

Ivan Stanković

Zli jezici za njega kažu da je najstariji aktivi čimbenik reklamnog tržišta na teritoriji bivše Jugoslavije, jer je i dalje svakog dana u Communisu.
Oni, koji ga vole, kažu da se i dalje dobro drži i da mu nije teško da u tim godinama započinje novu karijeru i napravi prestižni TV talk show Šta sam tebi & ko sam sebi, sa preko 10 miliona pregleda na Youtube.
Pedagošku karijeru je završio kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji nije mogao da upiše jer je propao na prijemtnom ispitu, pre skoro pola veka.
Veruje da dobar život dolazi iz dobre duše i u pobedu Erosa nad Tanatosom. Toplo preporučuje svoju knjigu koja je doživela četiri izdanja u Srbiji – Kakodalogija.
I duboko je siguran da je cilj samo način da se doživi put.
I želi vam svima srećan put.
Advokat, SHARE Fondacija

Jelena Adamović

Jelena Adamović je advokat. Tokom karijere je bila je angažovana u nekoliko beogradskih advokatskih kancelarija koje se bave različitim oblastima privrednog prava, a trenutno se advokaturom bavi samostalno. Takođe je angažovana od strane Share Fondacije kao pravni konsultant i istraživač na projektima vezanim za digitalna prava. Vremenom se njena praksa fokusirala na zakone o zaštiti podataka o ličnosti, kao i druga pitanja koja se tiču regulative i ekonomije podataka. Bila je član radne grupe za otvorene podatke koju je osnovala Kancelarija za IT i e-upravu, sa zadatkom izrade predloga za implementaciju EU propisa o otvorenim podacima u Srbiji.
Profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Jelica Protić

Jelica Protić je redovni profesor i šef Katedre za računarsku tehniku i informatiku na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Karijeru je započela u "LOLA Institutu" gde je radila na razvoju mreža programabilnih automata široko primenjenih u industriji. Na Elektrotehnički fakultet prelazi 1990. godine, gde je 1999. godine doktorirala. Predaje Programiranje i Performanse računarskih sistema, a uvela je predmet Sociološki i profesionalni aspekti računarstva na master studijama, za koji je 2017. godine napisala udžbenik.
Oblasti njenog naučnog interesovanja su distribuirani sistemi i problemi konzistencije podataka, kao i svi aspekti analize performansi i modeliranja složenih sistema i mreža. Autor je većeg broja radova objavljenih u renomiranim međunarodnim časopisima, a poseban impakt ostvario je njen rad o distribuiranim deljenim memorijama objavljen u časopisu IEEE Parallel and Distributed Technology. Koautor je knjige "Distributed Shared Memory: Concepts and Systems" (IEEE CS Press, 1997), po kojoj je održala više tutorijala na međunarodnim naučnim konferencijama, uključujući prestižni International Symposium on Computer Architecture (ISCA).
Član je stručnih ili programskih odbora više konferencija iz oblasti informatike: YUINFO, Telfor, Infotech, i predsednik stručnog odbora INFOFEST-a. Potpredsednik je uređivačkog odbora časopisa ComSIS, jedinog naučnog časopisa iz oblasti računarstva koji izlazi u Srbiji, a indeksiran je na SCI-E listi.
Aktivno je učestvovala u procesu akreditacije visokoškolskih ustanova i razvila set alata korišćenih za procenu opterećenja nastavnika koji je primenjivan na brojnim fakultetima u Srbiji. Bavila se razvojem softverskih alata za primenu u visokoškolskoj nastavi, posebno u oblasti testiranja. Bila je savetnik dekana Elektrotehničkog fakulteta za pitanja kvaliteta i akreditacije. Recenzent je Nacionalnog akreditacionog tela (NAT).
Kao prodekan za nastavu (2004-2009) i v.d. dekana Elektrotehničkog fakulteta aktivno je učestvovala u reformi kurikuluma ove ustanove i osnivanju Odseka za softversko inženjerstvo. Od 2015. do 2018 bila je član HERE tima eksperata za reformu visokog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Član je stručne komisije Fonda za mlade talente "Dositeja" Republike Srbije.
U periodu 2018-2021. bila je predsednik Veća grupacija tehničko-tehnoloških nauka i član Senata Univerziteta u Beogradu. Predsednik je Upravnog odbora Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", a od 2022. godine je član Saveta Univerziteta u Beogradu.
Kao v.d. predsednika Alumni organizacije ETF-a radila je na povezivanju fakulteta s bivšim studentima koji žive i uspešno rade u svetu. Pripremila je više jubilarnih publikacija Elektrotehničkog fakulteta i organizovala snimanje tri filma o fakultetu.
Dobitnik je Zlatne medalje Tesla-Pupin za izuzetne rezultate u društvenom, naučno-istraživačkom i pedagoškom radu.
Molekularni biolog i fiziolog, East Diagnostics

Jovana Baćanović

Jovana Baćanović je molekularni biolog i fiziolog, a takođe i Inženjer tehnologije, međutim sticajem okolnosti nikada se time nije bavila. Karijeru je započela u fitosanitarnoj PCR laboratoriji, nakon čega je prešla u prodaju i aplikacije podršku. Usavršavala je svoje znanje iz NGSa (Next Generation of Sequencing) u Illumininom trening centru u Kembridžu gde je stekla sertifikate aplikativnog specijaliste za njihove platforme. Takođe je završila i trening za PacBio platformu za treću generaciju sekvenciranja. Trenutno sarađuje sa kompanijom PacBio. Ukratko Jovana je specijalista za nekoliko NGS tehnologija prisutnih na tržištu. Trenutno je zaposlena na poziciji Product Manager-a i Field App Scientist-a u kompaniji East Diagnostics.
Član Upravnog odbora, Udruženja eSigurnost

Luka Milinković

Luka ima dugogodišnje iskustvo u kontroli i upravljanju IT bezbednošću kroz razvoj novih rešenja i obavljanje revizija IT bezbednosti. Luka je radio na implementaciji, i softverskoj i hardverskoj, različitih bezbednosnih algoritme – postojeće (DES, AES, RSA...) i neke lično kreirane, jednosmerne funkcije (SHA-2, SHA-3, Blake, JH, Groestl...), protokola ( IPsec, PGP...) i različitih metoda autentifikacije. Luka je učestvovao u različitim projektima kao što su uspostavljanje IT bezbednosti, digitalno plaćanje, blockchain bezbednost, istraživanje socijalnog inženjeringa, GDPR, ISO standardi, implementacija modela za automatsko otkrivanje internih/eksternih prevara itd.
Luka ima iskustvo u definisanju i unapređenju ITSM procesa i IT kontrola, strateškom IT upravljanju i upravljanju IT rizicima.
Luka je autor brojnih naučnih radova, koji su objavljeni na međunarodnim konferencijama, i stručnih članaka iz oblasti IT poslovanja i zaštite podataka.
Lider tima za razvoj ICT rešenja, A1 Srbija

Ljubica Vojinović

Ljubica je odgovorna za kreiranje i uvođenje novih digitalnih proizvoda koji u kombinaciji sa alatima i infrastrukturom doprinose stvaranju tehnologije koja život čini lakšim, a svakodnevno poslovanje agilnijim. Njena misija je da podrži biznise kroz razvoj adekvatnih rešenja uz koja će moći da idu u korak sa izazovima tržišta. Fokus njenog rada je razvoj End2End usluga za poslovne korisnike iz domena bezbednosti i Cloud trešenja.

Ljubica veruje da je Cyber Security izuzetno važan aspekt svakodnevnog života i poslovanja i svi zajedno moramo da radimo na povećanju svesti da su cyber pretnje svuda oko nas, kako na Internetu, tako i na uređajima i da je bolje sprečiti pretnje odgovarjućim security alatima, nego „lečiti“ posledice, jer je to uvek skuplje, najčešće dugotrajno i ima negativan uticaj na svakodnevno funkcionisanje.

Agile Coach, trener i konsultant, Agile Humans

Marija Nikolić

Marija Nikolić je Agile Coach, trener i konsultant. Trenutno radi na Agile transformaciji kroz implementaciju LeSS framework-a na poziciji Lead Scrum Mastera. Rođena je u Beogradu gde je završila Fakultet organizacionih nauka na smeru Informacioni sistemi i tehnologije.

Na fakultetu je radila kao asistent dok je završavala master studije. U prethodnih 18 godina aktivno je učestvovala u više od 10 large-scale projekata isporuke i implementacije IT sistema u USA, Evropi i na Bliskom Istoku. Ima radno iskustvo na rukovodećim pozicijama kao što su IT menadžer, Head of IT, Lead Scrum Master, Project Delivery Manager sa prethodnim iskustvom programera i konsultanta.
Kao veliki entuzijasta u istraživanju i učenju o različitim načinima organizovanja u IT industriji, trenutno praktikuje agilno i pokušava da otkrije najbolje načine primene u različitim projektnim okruženjima.

Rukovodilac konsaltinga, Menadžment Centar Beograd (MCB)

Milica Šćepanović

Milica Šćepanović je na poziciji Head of Consulting u Menadžment Centru Beograd (MCB). MCB je osnovan 2001. godine i najveća je kompanija za obuke i razvoj menadžera u Srbiji. Godišnje održava 1.200 treninga. MCB klijenti su najveće kompanije u regionu: Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija. Menadžment Centar Beograd vidi budućnost u digitalizaciji i podacima, te je ove godine pokrenuo prvi u regionu Data Science Bootcamp u potpunosti na srpskom jeziku.
Implementator softverskih rešenja (ERP/Android), AB Soft

Mladen Janić

Diplomirani i master inženjer organizacionih nauka, nakon završenih studija, započinje karijeru u IT firmama koje se bave razvojem ERP rešenja orijentisanih na domaće tržište. Zaposlen je u AB Soft-u od 2015. u sektoru softverske podrške i vođa je tima koji se bavi razvojem, testiranjem, implementacijom i podrškom softverskih android rešenja.
CEO, Growit

Nemanja Čedomirović

Zdravo, ja sam Nemanja.
Samostalno ili u saradnji sa fantastičnim ljudima osnivač sam i pokretač:
• jedne od najvećih zajednica programera kod nas, PHP Srbija (2013)
• prvog bloga na temu Agilnosti u kompanijama, Agilizing (2015)
• vodeće agencije za Agile implementaciju, Growit (2017)
• eCommerce zajednice u Srbiji, ECS (2018)
• biciklističke Gravel zajednice, Upside Down (2019)
Poslednjih desetak godina nosim nekoliko različitih šešira. Neki me prepoznaju kao pionira različitih uspešnih IT zajednica. Drugi, kao eksperta u postavljanju novih poslovnih procesa, pre svega, u domenu agilne metodologije. Treći me vide kao organizatora najvećih programerskih konferencija na ovim prostorima, dok me četvrti identifikiju kao strastvenog biciklistu koji juri neutabanim stazama naših prelepih planina.
Jedna zajednička stvar za sve šešire je što se uvek trudim da koji god da nosim, završavam stvari koje započnem. Ne uspevam, naravno, svaki put i možda ne bude uvek najbolje moguće odrađeno, ali jedno je sigurno. Daću 101% sebe i pokušati da u datom trenutku završim započeto najbolje što umem.
Čvrsto verujem u humani pristup u radu. Smatram da je prošlo vreme “šefovanja” i “naređivanja” i da je došlo vreme harizmatičnih lidera i pre svega inspirisanja ljudi i timova kako bi svi postigli pun potencijal, ranije nego u vreme mikromenadžmenta. Sa panelistima deliću isključivo svoja lična razmišljanja na različite teme, ali uglavnom će se svoditi na biznis i sport kao dve naizgled potpuno suprotne, a opet vrlo slične krajnosti.
Head of Product, Ananas

Nataša Kažić

Nataša Kažić, MBA , konsultant za razvoj proizvoda I razvoj poslovanja, pisac, mentor, keynote speaker.
Svoje dvadesetogodišnje međunarodno radno iskustvo u privredi je sticala u oblasti strategije, razvoja proizvoda, inovacija, tradicionalnog I digitalnog marketinga, prodaje, korisničkog iskustva i business developmenta.
Usavršavala se na liderskim pozicijama u multinacionalnim kompanijama iz oblasti FMCG (L’OREAL Italia), Luxury goods (LVMH Italia), Telekomunikacija (Telekom Austrija i Deutsche Telekom) I ITa (Enetel Solutions) u kojima je pokrenula nove linije buisinessa i proizvoda, nova partnerstva, implementirala nove tipove organizacija i inspirisala preokrete strategija i promene bisiness modela koji su doprineli poboljšanju operativnog rezulatata kompanija za koje je radila.
Odrasla je u MIlanu gde je živela 24 godine gde je završila gimnaziju, fakultet I MBA, zatim radila 6 godina na marketing pozicijama u prestižnim multinacionalnim kompanijama kao što su L’Oreal I LVHM grupa sa sedištem u Milanu.
U Vipmobile je radila od samog startapa od Aprila 2007 do Juna 2015 na ključnim pozicijama za kompaniju. Od pokretanja businessa, vodila je projekte postavljanja prepaid usluge, zatim je vodila celokupnog postpaid businessa kao product owner.
Od 2014 je kao direktor razvoja vodila sektor za razvoj rezidencijalnih I B2B proizvoda rešenja I kasnije objedinjeni kao I nabavku mobilnih uredjaja.
U Crnogorskom Telekomu je od 2015-2018 kao CMO za B2C vodila je komericijalni sektor za fizička lica. Pored strategije I razvoja portfolia proizvoda i marketinških komunikacija, bila je odgovorna I za digitalno poslovanje (e commerce, omnichannel, aplikacije za upravljanje korisničkim isustvom), nabavku uredjaja planiranje B2C prodaje.
U kasnijoj fazi korporativne karijere je imala fokus na podizanje svesti o neophodnosti digitalne I organizacione transformacije tradicionalne industrije, primenu inovativnih strategija i inovacija, odnosno rekvalifikaciju pojedinca u cilju poboljšanja rezultata organizacije.
Autor business knjiga u izdanju Slovo Pres Beograd: „Kako uspeti u korporaciji i ostati normalan” i „Da li je budućnost nameštena utakmica?”
Adviosor @ Impact Hub Beograd i vrlo cenjeni mentor startupova u srpskom ekosistemu.
Osnivač formata 5G talks zajedno sa ICT Hub.
Trenutno radi u kompaniji Enetel Solutions kao business development manager I product manager za proizvodni portfolio kompanije fokusiran na e commerce I omnichannel rešenja.
Koordinator prodaje, Braineering

Nikša Stepanović

Pozadina u humanističkim naukama.
4 godine iskustva u prodaji i marketingu u IT kompaniji Braineering IT Solutions. Rad na pretprodajnim i prodajnim aktivnostima za dizajn arhitekture, implementaciju i održavanje IT infrastruktura najpoznatijih svetskih proizvođača.
CEO, Arigamix

Oleg Nazarko

Oleg radi u IT oblasti više od 25 godina i napredovao je od programera do glavnog arhitekte korporativnih informacionih sistema.
Od 2005. godine radi u oblasti obrade dokumenata i automatizacije poslovnih procesa preduzeća.

Pod rukovodstvom Olega, stvorena je univerzalna i produktivna ECM/BPM platforma Arigamix, na čijem su osnovu izgrađena brojna rešenja za automatizaciju upravljanja dokumentima za različite kompanije.

Oleg lično nadgleda niz velikih i strateški važnih projekata za implementaciju ECM/BPM rešenja, i jedan je od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu

Oliver Tošković

Oliver Tošković, rođen je 1977. u Ostrovu kod Požarevca. Doktorirao je psihologiju opažanja na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radi kao vanredni profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, a radio je i na Fakultetu sporta i fizičke kulture i na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Saradnik je Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Instituta za psihologiju u Beogradu, Instituta za pedagoška istraživanja u Beogradu, Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu i Istraživačke stanice Petnica. Učestvovao je na većem broju domaćih i međunarodnih projekata: Bazični kognitivni procesi i funkcije, PISA – Programme for International Student Assesment, TIMSS – Trends in Mathematics and Science Study, IEA, Fundamentalni kognitivni procesi i funkcije, Tempus project Education policy master programme, Supporting University Students At Risk of dropping out, Adverse Childhood Experiences Serbia, Research on child disciplining at home. Bavi se i popularizaciom nauke kroz organizaciju Festivala nauke i pisanjem naučno popularnih članaka. Glavne oblasti interesovanja i istraživanja su psihologija opažanja, eksperimentalna estetika, evaluacija obrazovanja, statistika i metodologija naučnih istraživanja. Napisao je 3 poglavlja u monografijama, 2 udžbenika, uredio 9 publikacija, objavio 56 radova u nacionalnim i međunarodnim časopisima, odžao 3 plenarna predavanja i saopštio 149 rada na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu.
CEO, GoPro

Petar Miljković

Petar Miljković, direktor firme GoPro. Od 1998. u poslovima implementacije ERP rešenja. Počeo kao programer, zatim quality analist, zatim konsultant, zatim direktor. Voli rad s ljudima i rešavanje problema. Najponosniji je kada pomaže kolegama da napreduju i kad vidi da su im klijenti uspešniji nego što su bili pre nego što su im pomogli. Voli košarku, muziku i duga putovanja.
Direktor za strategiju, planiranje i razvoj mreže, CETIN

Pjer Vučković

Pjer Vučković je direktor za strategiju, planiranje i razvoj mreže u kompaniji CETIN doo Beograd, vodećem pružaocu infrastrukturnih telekomunikacionih usluga i članu PPF Grupe.

Kao deo najvišeg rukovodstva kompanije vodi tim od preko 70 stručnjaka odgovoran za strateški i operativni razvoj mreže, praćenje i unapređenje njenog kvaliteta, da bi uspešno odgovorila rastućim potrebama i očekivanjima korisnika.

Pjer je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a nakon toga je završio i EMBA studije na Šefild univerzitetu. U svom višedecenijskom iskustvu u telekomunikacionom sektoru upravljao je radom planiranja mreže, tehnološke strategije i arhitekture, finansijskog planiranja i regulative u Tehnici. Razvijao je nove tehnologije od druge do četvrte generacije, usavršavao i predviđao buduće operativne modele koji su dolazili sa transformacijom tehnologije i tržišta, i tako dao ključan doprinos uspešnom poslovanju kompanije kroz prepoznatljivost kvaliteta njene mreže.

Van posla ga možete sresti na trail stazama obližnjih planina ili gradskih zelenih oaza.

Vlasnik i direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.

Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.

Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.

Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.

Tehnički direktor, Konvereks

Srđan Milićević

Srđan Milićević je završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu i stekao zvanje master inženjer elektrotehnike. Tokom fakulteta bio je član upravnog odbora Studenata elektrotehnike Evrope. Posle završenog fakulteta radio je u kompaniji Mašinoprojekt KOPRING gde je projektovao objekte u Evropi, Aziji i Africi. Njegov fokus je bio na besprekidnom napajanju i upravljanju KGH opreme. Razvijao je sisteme merenja i regulacije, centralni sistem za nadzor i upravljanje u javnim i industrijskim objektima. Od 2018. godine je u kompaniji Konvereks, gde radi na projektovanju i izvođenju projekata besprekidnog napajanja.
Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.
ICT Solutions Architect, A1 Srbija

Vladimir Uzelac

Vladimir Uzelac je odgovoran za razvoj proizvoda iz domena umrežavanja, cloud i security rešenja u A1 Srbija. On donosi 15 godina iskustva u IT i telekomunikacijama radeći na transformacionim projektima sa fokusom na umrežavanje, automatizaciju i analitiku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitetu u Beogradu.
Osnivač, Heliant

Vukašin Radulović

Vukašin Radulović je osnivač kompanija Infolab i Heliant, specijalizovanih u oblasti informacionih tehnologija, posebno u oblasti zdravstva i osiguranja. Heliant rešenja koristi više od 250 zdravstvenih ustanova u državnom i privatnom vlasništvu na svim nivoima zdravstvene zaštite u Srbiji i regionu. Heliant je pionir u promociji standardizacije podataka u OMOP CDM format u Srbiji i nosilac FhIR sertifikata.
Od 2009. do 2013. godine obavljao je funkciju izvršnog direktora za razvoj zdravstvenog osiguranja u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Republike Srbije. Bio je angažovan na projektima podrške reformi obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i na vođenju projekta razvoja integrisanog zdravstvenog informacionog sistema. Bio je član Nacionalnog stručnog odbora za informacione tehnologije u zdravstvu i Nacionalnog stručnog odbora za izradu nacrta novog Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Rukovodio je projektima razvoja softvera za kompanije iz Srbije, Kanade, Švedske, Finske i Engleske.
Rođen je 29. maja 1974. godine u Beogradu. Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i magistrirao elektrotehniku. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je magistrirao i menadžment u sistemu zdravstvene zaštite.
Govori engleski i francuski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.
Rukovodilac IKT sektora, RNIDS

Žarko Kecić

Žarko Kecić je rukovodilac Sektora za IKT usluge u Registru nacionalnog internet domena Srbije i odgovoran je za stabilan i bezbedan rad sistema koji omogućavaju neprekidnu dostupnost nacionalnih domena.
Pre nego što se pridružio RNIDS-u, Žarko je više od dve decenije radio na razvojnim, konsultantskim i naučnim projektima širom sveta. Poseduje značajno iskustvo u planiranju, implementaciji i proceni IT sistema i infrastrukture, pomažući velikim preduzećima i vladinim institucijama da izgrade stabilne i bezbedne sisteme i da najbolje iskoriste nove tehnologije za realizaciju poslovnih potreba i poboljšanje efikasnosti.
Pored operativnih aktivnosti, Žarko je aktivan i u međunarodnim radnim grupama, posebno u okviru ICANN i CENTR zajednica, i član je ICANN SSR2 tima (the Second Security, Stability and Resilience Review Team).
Profesionalni direktor, Adizes Institute Worldwide

Zvezdan Horvat

Profesionalni direktor Adizes Institute, USA, partner i jedan od osnivača Adizes SEE. Ekspert sa preko 25 godina iskustva kao konsultant i predavač koji je radio u 25 zemalja širom sveta. Profesor je na The Adizes Graduate School za Kreiranje organizacione strukture i Sistem odgovornosti. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade „Associate of the Year”. Sem u regionu, realizovao je značajne projekte organizacione transformacije u velikim sistemima ali i porodičnim kompanijama u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji
Glavni urednik PC Press-a

Dejan Ristanović

Osnivač i dugogodišnji glavni urednik časopisa ’PC Press’. Autor je prve publikacije o personalnim računarima u bivšoj Jugoslaviji – ’Računari u vašoj kući’, i jedan od osnivača časopisa ’Računari’. Jedan je od osnivača Sezama, najvećeg BBS-a u Jugoslaviji, a kasnije i SezamaPro, koji je izrastao u značajnog Internet provajdera i danas je deo Orion Telekoma. Autor je 18 knjiga, 15 CD/DVD publikacija i preko 1500 tekstova objavljenih tokom 35-godišnje karijere.
Direktor PC Press-a

Vesna Čarknajev

Nakon završenog školovanja u oblasti ekonomije, početkom 90-tih godina, u časopisu ’Računari’ osmislila i realizovala koncept marketinškog funkcionisanja računarskog časopisa. Taj koncept je primenila i dalje usavršila u PC Press-u, čiji je direktor od osnivanja. Kao ljubitelj modernih tehnologija, predano radi na digitalnoj transformaciji PC Press-a, sa ciljem da on i dalje bude najveći i najuticajniji ICT medij u Srbiji.
Zajedno sa kolegama i saradnicima osmislila je koncept konferencije BIZIT, poslovnog skupa koji predstavlja rešenja, nudi alternative i prati trendove u ICT industriji.
Privatno, voli Pariz, Zdravka Čolića i Banovo Brdo.
Konsultant i radijski voditelj, KrAn studio

Uroš Bogdanović

Hteo je da bude astronaut, zatim pilot, a završio kao samouki pilot drona. Sa prvom godinom studija medicine, počeo da radi na radiju, gde je ostao i po završetku studija. Vodio najslušaniji jutarnji program “Uroš Bogdanović Show” na Radio Index-u. Jedan od scenarista nove generacije Indexovog radio pozorišta, dopisni član njuz.net-a, i verovatno još nešto, što je zboravio da nam napiše. Dakle, voditelj u penziji, ali ne pravi penzioner (nema dovoljno godina za penziju) – trenutno se bavi medijskim konsaltingom.

U poslednje vreme, rado je viđen govornik na medijskim i marketinškim konferencijama širom sveta. Prvi je svetski priznat stručnjak za radio iz Srbije.

PLATINUM PARTNERI

GOLD PARTNERI

SILVER PARTNERI

SPONZOR DANA

PARTNERI PANELA

SPONZORI NAGRADNOG KVIZA

Medijski partneri