https://www.youtube.com/watch?v=CJAMGK8xlpo
 

RE:Start 23

Deveta BIZIT konferencija
9. i 10. novembar 2022.
Crowne Plaza, Vladimira Popovića 10, Beograd

O BIZITU

Tehnologija kao lek, ali ne bez recepta

RE:Start 23, deveta BIZIT konferencija će biti održana 9. i 10. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Više nego ikada pre, za opstanak na tržištu potrebno je da poslovanje osvežimo i uskladimo sa novim okolnostima. Talas promena u sferi poslovanja nas je uveliko zapljusnuo a ostanak na površini zavisi od toga koliko smo u stanju da na te promene odgovorimo primenom tehnoloških inovacija.
Pandemija korona virusa se (možda) smirila ali ne i turbulencije na globalnom tržištu. Taman kad smo pomislili da ćemo uplivati u mirnije vode počeo je rat usred Evrope, pa se ekonomija nije vratila u prvobitni kolosek. Upravo suprotno, poslednjih meseci svedočimo o poskupljenju energenata, namirnica i ograničavanju trgovinskog tranzita. Još uvek aktuelni ratni vihor imaće dalekosežne posledice po svetsku ekonomiju. Ali, mesta za optimizam ima. Ili ga mi moramo sami stvoriti.
Biznis nije i ne bi smeo da stane. Idemo dalje a oni najhrabriji i najagilniji, oni koji su pre drugih digitalizovali svoje poslovanje i učinili ga mogućim na daljinu, u situacijama fizičkog zatvaranja, izolacije, ratova i drugih prepreka, idu brže i bolje od drugih.

Pročitaj više

O BIZITU

Nije sve tako sivo, naprotiv

Uprkos svemu, investicije i dalje rastu, a imamo i najave novih. Migraciona groznica je iz Rusije donela novih 1200 upravo registrovanih kompanija, većinom u IT industriji, što će Srbiju dodatno mapirati kao dobru IT lokaciju i povećati naš izvoz. Iako će neke naše kompanije, koje su imale tržišta i dobavljače u dve zaraćene zemlje beležiti probleme u poslovanju, ukupni skor će biti u plusu. U aprilu je zabeležen skromni rast od 2% industrijske proizvodnje (u odnosu na isti mesec prethodne godine) dok se za čitavu 2022. očekuje međugodišnji ukupni rast na nivou od 4,6%.

Očekivanja od IT sektora su velika, ne bez osnova, i dvojako će uticati na dostizanje tog rasta. Pre svega kroz izvoz sopstvenih usluga gde je cilj preko dve milijarde evra, a podatak da je u prva dva meseca ove godine izvezeno 347 miliona verifikuje ova očekivanja kao moguća. Još su veća očekivanja u segmentu primene u drugim privrednim delatnostima gde će IT industrije implementacijom svojih rešenja obezbediti veću produktivnost, bolji kvalitet, manje troškove – rečju podići konkurentnost. 

Znanje i resursi

Stvaranje nove vrednosti kroz fuziju biznisa i tehnologije je potreban, ne i dovoljan uslov za dalji rast privrede. Potrebno je još i da se prevaziđe jaz u digitalnim veštinama kako bi tehnologija pokazala svu svoju moć. Znanje i tehnološki resursi su recept za sve kojima treba RE:Start. 

Kao i svih prethodnih godina, baš na BIZIT-u ćemo razgovarati o tome kako da pravilno izaberemo tehnološke resurse i kako da ih primenimo obezbeđujući stalni rast. Više od pedeset eminentnih stručnjaka iz sveta tehnologije, biznisa, komunikacija, obrazovanja i medija će sa bine hotele Crowne Plaza deliti svoja znanja i dragocena iskustva o  primeni savremenih tehnologija u poslovanju.

U dvodnevnom programu, kroz niz predavanja, panel diskusija i radionica upoznaćemo trendove i dobiti recept za njihovu primenu. A trendovi koji ne mogu i Bogu hvala i neće zaobići našu zemlju su dalji rast Cloud servisa, IoT i AI tehnologije, 5G, autonomna i električna vozila, pametne kuće i gradovi, online korišćenje javnih servisa, automatizacija i robotizacija, hibridni model rada, digitalizacija novca i vraćanje znanja na mesto ispred svega i iznad svih.  

Obezbedite svoje mesto na najvažnijem poslovnom događaju ove jeseni, prijavite se već sada za učestvovanje i vidimo se na BIZIT-u!

Teme – Prvi dan

9. novembar

Poslovni softver
 • ERP, CRM, BPM, WMS, DMS rešenja
 • Upravljanje, odlučivanje i kontrola poslovnih procesa
 • Big Data; poslovno izveštavanje; Risk management
Smart life
 • Pametne kancelarije, kuće, gradovi, energetska efikasnost, solarna energija
 • Javni servisi
 • E-commerce i fintech
Digitalne komunikacije i marketing
 • TELCO izazovi; 5G
 • OMNI CHANEL marketing
 • On-demand servisi

Teme – Drugi dan

10. novembar

Data centri i IT infrastruktura
 • Infrastrukturna rešenja i modeli
 • 10GbE mreže i optika
 • Cloud; PaaS
 • AI; IoT i mašinsko učenje
Cyber security
 • Backup; disaster recovery
 • Antivirusi; fizička bezbednost
 • GDPR
IT dating
 • Obrazovanje i zapošljavanje u ICT industriji
https://www.youtube.com/watch?v=CJAMGK8xlpo&ab_channel=BIZIT
BIZIT
Konferencija BIZIT je među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznata kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu. Prošle godine smo okupili preko 500 učesnika, koji su se upoznali s savremenim tehnologijama za podršku poslovanju, povezali se sa vodećim domaćim IT kompanijama, predstavnicima banaka i telekomunikacionih operatora.

Iskoristite popuste!

Za ranu prijavu, za više učesnika iz iste kompanije i popust za učesnike prethodnih BIZIT događaja. Popusti se mogu sabirati.

Predavači i učesnici panela

Channel Sales Lead, Central Eastern Europe, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.

Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.

Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.

Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.

Regionalni direktor Centra za razvoj porodičnih kompanija

Boris Vukić

Na Adizes Institute USA je krajem 1995. sertifikovan za vođenje organizacionih promena. Autor je knjige „Osnivači, naslednici, menadžeri“ koja je nastala kao rezultat desetogodišnjeg rada sa kompanijama koje prelaze put promene vođenja i upravljanja sa prve na drugu generaciju. Pokretač Kluba 2040 koji čini više od 120 članova sa prostora bivše Jugoslavije. Autor jedinstvene metodologije bazirane na konceptu četiri pripreme: naslednika, osnivača, kompanija i porodica na kojoj se bazira savetodavni rad.
Kreativni direktor, Tomato Tomato Communications

Branko Đaković

Nakon duže i zamorne karijere u medijima, prebegao je u poslovne konsultantske vode i učestvovao u formiranju TTC-a oslanjajući se u velikoj meri na talente svojih partnera i zaposlenih, kao i nepresušnu potrebu klijenata za kvalitetnom podrškom.
TTC među svojim klijentima ima najveće svetske IT kompanije i za potrebe njihovih timova, kao i za podršku njihovim partnerima širom sveta, organizuje razvojne seanse, koje se kreću od dvočasovnih readionica do dvogodišnje prodajne akademije.
Član upravnog odbora, ICANN

Danko Jevtović

Danko Jevtović, internacionalni član upravnog odbora i savetnik u oblasti korporativnog upravljanja, digitala i finansija.
Član je Upravnog odbora ICANN-a, USA korporacije koja je koordinator globalnog sistema Internet domena i IP adresa. Tokom karijere bio je suosnivač i direktor Jugodate i SezamaPro-a, član UO RNIDSA (2007-2009) i direktor RNIDS-a (2013-2017), član UO evropskog udruženja CENTR (2015-2019) i član Multistejkholderske savetničke grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija (2018-2020).
Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK); Docent, Računarski fakultet

Drago Inđić

Suvlasnik nezavisne konsultantske firme Oxquant u Oksfordu (UK) i počasni predavač fintech-a na University College u Londonu (master programi Venture Capital i Private Equity). Odnedavno je i docent na Računarskom fakultetu u Beogradu (master program računarskih finansija). Rođen je u Beogradu, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu 1990. godine a doktorirao na Imperial koledžu u Londonu 1995. godine. Dobio je profesionalnu investicionu sertifikaciju 1999. godine i dvadeset godina bio ovlašćeno lice za investicione poslove kod britanskog regulatora FCA, radeći za više hedge fondova, uključujući i vlastiti startup fond (2010-2013). Takođe je radio u Kuvajtskom državnom fondu (1998-1999) i investicionoj kancelariji više frankofonskih porodica Fauchier (2000-2005). Poslednjih godina je bio suosnivač nekoliko tech i fondovskih biznisa širom Evrope, a prvi "exit" je bio robo-investitor ETFmatic (2021). Ekspert je Evropske unije za mašinsko učenje i fintech, a u Oxquant-u vodi projekte iz statističkog, finansijskog i pravnog (legaltech) modeliranja za fondove i investitore.
Executive Consultant, KOKEZA CONSULTING, ZOLLIKON, ŠVAJCARSKA

Ivan Kokeza

Iskusni menadžer sa bogatim iskustvom upravljanja u internacionalnim korporacijama. Master mašinstva, i Master poslovnog strategijskog menadžmenta (MBA).
Nakon 28 godina rada na direktorskim pozicijama, osnovao je sopstvenu konsultantsku kompaniju sa sedištem u Švajcarskoj.

Ivan smatra da pre nego što se umorimo od pokušavanja da izmenimo svet, mogli bismo da pokušamo da izmenimo sopstvene kompanije. Cilj mu je da kroz obuke i treninge obezbedi jednostavnu, bezbolnu i sveobuhvatnu tranziciju poslovanja i uvođenje korporacija u doba digitalne ekonomije.

Razvio je SAIL metodu, koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji, rečju - lideri.

SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih inovativnih grana.

CEO, Agile Humans

Jasmina Nikolić

Agilan entuzijasta. Osnivač je Agilnih ljudi. Agilni organizacioni diveloper, trener i kouč od 2010. Specijalizovana za agilnu kulturu i obrazovanje, integraciju poslovanja i razvoja. Sertifikovan je Scrum Professional, Kanban Method trener i iskusan grupni fasilitator. Sertifikovani je NLP trener. Radila je u brojnim industrijama, kontekstima i kompanijama različitih veličina, od startupa do velikih korporacija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Univerzitetski je profesor od 1999. Predaje Agile Culture na Univerzitetu La Salle, u Barseloni. Član je Scrum Alliance i Agile Alliance. Doktorski je kandidat na temu nacionalni kulturni modeli. Poslanik je u Parlamentu Srbije.
Kreativni strateg

Lazar Džamić

Lazar Džamić, jedan od ranih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji i planing direktor u različitim londonskim agencijama. Osnovao tim za kreativno planiranje u Guglovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu, koji radi za Guglove najveće klijente. Autor nekoliko srpskih hit knjiga.
CEO, GoPro

Petar Miljković

Vlasnik i direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.

Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.

Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.

Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”.
Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Sa doktorom Rankom Rajovićem je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i na poslovnim forumima i kongresima.
Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade, između ostalih – tri puta nagrada "Neven", tri puta nagrada "Dositejevo pero", dva puta nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za roman godine, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, nagrada "Plavi čuperak" za knjigu godine, Nagrada Zmajevih dečjih igara za doprinos savremenom izrazu u literaturi za decu, i druge. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, učinili su njegova dela omiljenim štivom i za odrasle.
Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.
Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i tri stone društvene igre, i dvostruki je dobitnik priznanja “Dobra igračka” Prijatelja dece Srbije za najbolju igračku godine, za igre "Martina zagonetna kutija" i "Dum Dum Dum".
Podsticao naciju na razmišljanje i u zasebnoj rubrici unutar kultnog serijala "Fazoni i fore", kao i u kvizu "Lavirint" na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Petrović je dobitnik i većeg broja prestižnih nagrada za fotografije (od kojih dva puta nagrada magazina Nešnal Džiografik), koje objavljuje u čitavom svetu.
Regionalni direktor za IT servise za region Jugoistočne Evrope, Schneider Electric

Vasilije Kodžopeljić

Glavni urednik PC Press-a

Dejan Ristanović

Osnivač i dugogodišnji glavni urednik časopisa ’PC Press’. Autor je prve publikacije o personalnim računarima u bivšoj Jugoslaviji – ’Računari u vašoj kući’, i jedan od osnivača časopisa ’Računari’. Jedan je od osnivača Sezama, najvećeg BBS-a u Jugoslaviji, a kasnije i SezamaPro, koji je izrastao u značajnog Internet provajdera i danas je deo Orion Telekoma. Autor je 18 knjiga, 15 CD/DVD publikacija i preko 1500 tekstova objavljenih tokom 35-godišnje karijere.
Konsultant i radijski voditelj, KrAn studio

Uroš Bogdanović

Hteo je da bude astronaut, zatim pilot, a završio kao samouki pilot drona. Sa prvom godinom studija medicine, počeo da radi na radiju, gde je ostao i po završetku studija. Vodio najslušaniji jutarnji program “Uroš Bogdanović Show” na Radio Index-u. Jedan od scenarista nove generacije Indexovog radio pozorišta, dopisni član njuz.net-a, i verovatno još nešto, što je zboravio da nam napiše. Dakle, voditelj u penziji, ali ne pravi penzioner (nema dovoljno godina za penziju) – trenutno se bavi medijskim konsaltingom.

U poslednje vreme, rado je viđen govornik na medijskim i marketinškim konferencijama širom sveta. Prvi je svetski priznat stručnjak za radio iz Srbije.

Iskoristite popuste!

Partneri

Blog

Filter

Ulaganje u budućnost obrazovanja za brži oporavak

5 avgusta, 2022
Dok se svet nalazi na ivici globalne recesije, stručnjaci širom sveta pozivaju na ulaganje u veštine i obrazovanje mladih ljudi kako bi ih opremili za budućnost i pomogli u pokretanju ekonomskog rasta.

Izlaz iz savršene oluje

2 avgusta, 2022
U 2023. ćemo se, uz krizu ponude koja je već dugo aktuelna, suočiti i sa krizom na strani globalne potražnje uzrokovanu galopirajućom inflacijom i padom kupovne moći, a veoma izvesno i stagflacijom - stanjem u kojem se inflaciji istovremeno  pridružuju pad privredne aktivnosti i visoka stopa nezaposlenosti.

Tehnologija kao lek, ali ne bez recepta

27 jula, 2022
Stvaranje nove vrednosti kroz fuziju biznisa i tehnologije je potreban, ne i dovoljan uslov za dalji rast privrede. Potrebno je još i da se prevaziđe jaz u digitalnim veštinama kako bi tehnologija pokazala svu svoju moć. Znanje i tehnološki resursi su recept za sve kojima treba RE:Start.