11. BIZIT konferencija
6. i 7. novembar 2024. godine
u hotelu Metropol, Beograd

O BIZITU

Biznis MozAIk

Bill Gates je jednom rekao da "većina preteruje kada govori o onome što će se promeniti u naredne dve godine, ali potcenjuje promene do kojih će doći u narednih 10 ili 20 godina". Ako otputujemo dve decenije unazad, možemo da razumemo o čemu govori: te 2005. Facebook je bio u povoju, o Twitter-u nismo ni maštali (došao je tek 2007), Google mape su bile nešto novo, niko nije pričao o autonomnim vozilima i dronovima, a ChatGPT koncept je bio nešto što postoji samo u SF filmovima…

Pročitaj više

O BIZITU

Bill Gates je jednom rekao da „većina preteruje kada govori o onome što će se promeniti u naredne dve godine, ali potcenjuje promene do kojih će doći u narednih 10 ili 20 godina“. Ako otputujemo dve decenije unazad, možemo da razumemo o čemu govori: te 2005. Facebook je bio u povoju, o Twitter-u nismo ni maštali (došao je tek 2007), Google mape su bile nešto novo, niko nije pričao o autonomnim vozilima i dronovima, a ChatGPT koncept je bio nešto što postoji samo u SF filmovima…

U međuvremenu se sve promenilo, a budući da smo svedočili promenama, često nismo ni svesni kolike su oni. Tehnološki i biznis trendovi su se smenjivali poput delova slagalice ili, ako baš hoćete – mozaika. Stručnjaci iz svake industrijske oblasti su pažljivo oslikavali i ukrašavali svoje komadiće, tragali za najboljim tehnikama i najživljim bojama. Kada se malo odmaknemo, vidimo kako se te kockice slažu, kako se boje dopunjuju, jer nijedna tehnologija ne postoji samo za sebe – svaka osnažuje onu drugu.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje, robotika, nanotehnologija, 3D štampa, biotehnologija, novi Boston Dynamics roboti, veliki jezički modeli za chatbot-ove, pa i autonomni traktori i mašine koje beru jagode – sve ove tehnologije razvijaju se zasebno, a onda se uklapaju u širu sliku, povezuju se i omogućavaju proboje na drugim poljima. Tek smo na pola 2024. godine, ali već razmišljamo o trendovima za 2025. Eksperti već iznose svoje prognoze i govore o trendovima koji će oblikovati narednih deset godina.

Još brži razvoj tehnologija u narednoj deceniji obećava revoluciju u svim oblastima – od proizvodnje do medicine I obrazovanja. Naredna godina se označava kao neka vrsta prekretnice, jer se prognozira da će 2025. doneti promene koje će uticati na način života, poslovanja i interakcije sa svetom koji nas okružuje. Izmene će uhvatiti sve, od veštačke inteligencije do povezanosti koju omogućava Internet of Things (IoT), a revolucija će promeniti mnoge industrije i, kako tvrdi većina stručnjaka, poboljšati kvalitet života.

Demokratizacija veštačke inteligencije, pametni gradovi, čiste tehnologije i čista energija, tehnologije za ranu detekciju opasnih bolesti, kvantni računari, Cyber pretnje, IoT, Blockchain – sve ovo je tek deo dinamičnog tehnološkog mozaika koji se stalno menja i konstantno napreduje. Svaka nova promena u jednoj oblasti donosi nove boje u drugu. Sigurno je da ćemo uočavati sve veće promene kako se budemo približavali 2025. godini, od onih „sitnijih“ koje najviše utiču na živote običnih korisnika, do krupnijih koje menjaju sve što nas okružuje.

Sigurno je i da će I na naše poslovanje uticati sve što se na polju tehnologije bude dogodilo sledeće godine. Microsoft je na primer najavio prestanak podrške za Windows 10 u oktobru 2025, pa će mnogi morati da kupe nove računare, jer je broj onih koji ne podržavaju Windows 11 veliki. To će uticati na njihove budžete, ali i na poslovanje kompanija koje proizvode i prodaju računarsku opremu.

Tu su i druge velike najave. Prognozira se da će interfejs koji ljudski mozak povezuje s računarom još brže napredovati – u 2025. bismo mogli da vidimo prve uređaje ovog tipa koji korisnicama služe za kontrolisanje veštačkih udova. Ostvariće se i napredak na polju tehnologije „digitalnih blizanaca“ – radi se o virtuelnoj reprezentaciji fizičkih objekata, na primer fabrike ili avionskog motora, koja olakšava praćenje i uočavanje kvarova. Najavljuju se i baterije nove generacije, efikasnije i snažnije, što će uticati na razvoj električnih automobila. Tu su i neki kontroverzni projekti – 2025. godina bi mogla da bude važna za tehnologiju editovanja ljudskog genoma. Iako još uvek izaziva brojne etičke poteškoće, sledeće godine bi mogla da se razvija u smeru lečenja nekih teških bolesti.

Važno je da zapamtimo da ovo nije prvi put da se svet menja. Možda se sve dešava mnogo brže nego pre, pa nam ostaje da se nadamo da žurimo ka nečemu boljem. Možda ka AI alatima koji rade teške fizičke poslove dok mi pišemo poeziju. Možda ka svetu u kojem će sve manje ljudi umirati od raka. Uz tehnologiju je sve moguće.

Razgovaraćemo o tome na BIZIT-u…

6. i 7. novembar

Hotel Metropol

Teme – Prvi dan 

6. novembar

Poslovni softver i rešenja

 • ERP (Enterprise Resource Planning) i CRM (Customer Relationship Management) sistem
 • Integracija poslovnih sistema i automatizacija poslovnih procesa
 • E-commerce
 • E-banking

Marketing i komunikacije

 • Digitalni marketing i strategije za online prisutnost
 • Analiza podataka i big data u marketinškim aktivnostima
 • Uticaj društvenih medija na marketinške strategije
 • Digitalne komunikacijske platforme i njihova primena u poslovnim okruženjima
 • Kolaboracijski alati i timski rad u virtuelnom okruženju
Smart world
 • E-zdravlje
 • Zelena energija, ekologija
 • Organizator zadržava prava promene sadržaja/tema konferencije

Teme – Drugi dan 

7. novembar

Data centri

 • Napredni sistemi upravljanja podacima i skladištenje
 • Efikasnost i energetska efikasnost u data centrima
 • Cloud computing i virtualizacija

Cyber Security

 • Zaštita od sajber napada i prevencija prevara
 • Sigurnost mreže i zaštita podataka
 • Bezbednost mobilnih i IoT uređaja
 • Razvoj novih tehnologija u sajber sigurnosti

Smart world

 • Pametni gradovi i infrastruktura
 • Internet stvari (IoT) i povezane tehnologije
 • Organizator zadržava prava promene sadržaja/tema konferencije
https://www.youtube.com/watch?v=rS_HYkJHMgU&t=5s
BIZIT
BIZIT seminari su nastali iz potrebe da se određene teme velike BIZIT konferencije obrade detaljnije. Do sada smo uspešno organizovali više seminara sa fokusom na teme kao što su privatne i porodične kompanije, GDPR, marketing, eCommerce… Ovakav pristup je naišao na veoma dobar odziv zajednice i sada su seminari sastavni deo BIZIT kalendara. Ove godine stavljamo akcenat na kontekst prodaje i bavićemo se problemima koje imaju uspešni menadžeri.

Prijava za BIZIT je otvorena!

Hvala Vam na interesovanju!
SPECIJALNI USLOVI ZA TIMOVE
* Za učesnike sa plaćenom kotizacijom na nekoj od ranijih konferencija BIZIT specijalni popust 10%
* Za učestvovanje dva učesnika iz iste kompanije popust 10%
* Za učestvovanje tri učesnika iz iste kompanije popust 15%
* 4+1 gratis - za 4 plaćene kotizacije peta gratis

Koorganizator panela

Blog

Filter

BIZIT 2024: Kolika je IT potrošnja i kako najpametnije ulagati u IT infrastrukturu?

јул 12, 2024
Kada su kompanije u pitanju, sve se vrti oko finansija. Drugim rečima: da bi neka firma bila uspešna mora da ima veće prihode od rashoda. Tu se vodi računa o tri važne stvari: neophodno je da postoji sinhronizacija između troškova i novčanog priliva (novac koji se uloži u potrošnju morao…

BIZIT 2024: Biznis trendovi za 2025. godinu

јун 26, 2024
Bill Gates je jednom rekao da „većina preteruje kada govori o onome što će se promeniti u naredne dve godine, ali potcenjuje promene do kojih će doći u narednih 10 ili 20 godina”. Ako otputujemo dve decenije unazad, možemo da razumemo o čemu govori: te 2005. Facebook je bio u…

Održan BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje: Dan dodate vrednosti

мај 30, 2024
U beogradskom hotelu Metropol 29. maja je održan BIZIT Plus seminar ,,Kontekst prodaje’’, na kom su učesnici imali priliku da čuju izlaganja vrhunskih stručnjaka iz oblasti ekonomije, psihologije, komunikacija, marketinga i organizacije. Predavači su se osvrnuli na izazovne detalje izvan uobičajenog prodajnog sistema, koji značajno utiču na krajnji uspeh. Posebna pažnja je posvećena…