U programu BIZIT-a učestvovaće više od 50 predavača među kojima su:

Key Account Manager Secure Power, Schneider Electric

Aleksandar Bukva

Aleksandar Bukva je zadužen za vođenje i razvoj mreže servisnih partnera kao i odnosima sa krajnjim korisnicima na teritoriji Srbije i Crne Gore. Takođe, odgovoran je i za plasiranje Schneider Electric-ovih proizvoda i rešenja fizičke IT infrastrukture data centara.
Prethodno iskustvo je stekao radeći tokom cele karijere u Data Centar i telekomunikacionoj industriji na kreiranju i plasiranju rešenja IT infrastrukture ka krajnjim korisnicima.
Channel Sales Director CEE, Vertiv

Ante Maršić

Ante je master elektroinženjerstva sa bogatim iskustvom na polju prodaje.
Kao Menadžer regionalne prodaje, odgovoran je za proizvode i rešenja u domenu naizmenične struje, namenjene data centrima, komunikacionim mrežama, kao i komercijalnim i industrijskim mrežama.

Planiranje unapred, inovativne tehničke i profesionalne veštine čine ga sposobnim za uspešno identifikovanje izlazak u susret korisničkim potrebama.

Uvek je spreman da se proaktivno suoči sa izazovom i fokusira na napredovanje.

Founder and CEO, Waevio LLC

dr Borislav Agapiev

Dr Borislav Agapiev je rođen 14.02.1961. godine u Beogradu. Osnovnu školu „Radojka Lakić“ u Beogradu završio je 1975. godine, a Matematičku gimnaziju u Beogradu završio je 1979. godine. Diplomirao je 1984. godine na Elektrotehničkom fakultretu Univerziteta u Beogradu, na odseku elektronika, paraleno na smerovima elektronika i računarska tehnika. Godine 1985. upisao je doktorske studija na Department of Science & Engineering Oregon Health Sciences University (prethodno Oregon Graduate Institute of Science & Technology), gde je 1992. godine odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom “Logic Programming – a Functional Approach”. Po završetku studija, u periodu 1992-2000. godine radio je u kompaniji Intel Corp. kao član tima za projektovanje mikroprocesora Pentium Pro – prvog Intelovog pravog superskalarnog procesora sa paralelnim dohvatanjem i izvršavanjem instrukcija. Radio je na dizajnu dinamičkih kola za rapored memorijskih instrukcija, hardverskom dizajnu, kodiranju i testiranju, kao Senior Research Staff. Bio je osnivački član Strategic CAD Labs (SCL), posebne istraživačke grupe za projektovanje sledeće generacije mikroprocesora. Radio je i na dizajnu formalnih specifikacionih jezika, kao i na analizi induktivnih šumova i integriteta signala. Osnivač je komapnije Vast.com Inc. U periodu 2000-2006 radio je kao CEO (Chief Executive Officer), a u periodu 2005-2006 i kao CTO (Chief Technology Officer). Vast.com (prethodno Omni-Explorer Technologies) je vertikalni web pretraživač kojeg koriste AOL Autos, Kelly Blue Book, Yahoo Travel, Overstock.com, itd. Od 2006. godine nalazi se na položaju CTO kompanije Wowd Inc. USA (prethodno Edgios Inc.). 2008. godine postaje podpredsednik komapnije zadužen za istraživački rad (VP Research). 2010. godine izabran je u zvanje docenta Računarskog fakulteta u Beogradu. Početkom 2011. godine deo njegove kompainje Wowd preuzela je kompanija Facebook. Kompanija Google Inc. tokom 2011. godine preuzela je 3 patenta dr Borislava Agapieva vezana za web pretraživače.
Izvršni direktor, RITTAL (Srbija i Hrvatska)

Dejan Dokmanović

Dejan Dokmanović izvršni direktor RITTAL Srbija i RITTAL Hrvatska, odgovoran za operacije i strateški razvoj regionalnog tržišta. S višegodišnjim iskustvom u razvoju ciljanih poslovnih programa segmenta industrijske automatike, poseban fokus delovanja usmerio je na edukaciju tržišta i korisnika, razvoj i osoposobljavanje partnerske mreže lokalnih i regionalnih IT sistem integratora. Član je Hrvatske udruge poslodavaca IT sektora i gost predavač na regionalnim stručnim skupovima vezanim za standarde i razvoj IT infrastrukture i data centara. Suradnik je regionalnih komora inženjera elektrotehnike u svrhu promocije standarda u projektiranju modernih data centara.
Direktor prodaje, Datalab SR

Dejan Kontić

Kroz petnaestogodišnje iskustvo bavljenja prodajom poslovnih programa, ERP i knjigovodstvenih rešenja, čuo je i video najrazličitije vrste i nivoe problema u svakodnevnom poslovanju preduzeća u Srbiji. Svaku novu prodaju doživi kao priliku da akumulirano znanje iz raznih sfera primeni na konkretnom pridobijenom slučaju i tako pomogne preduzećima da lakše prebrode trenutne probleme ali i jasno dešinišu svoje vidike za budući razvoj.
CEO, Unimaze Software

Einar Geir Jonsson

Einar Geir Jónsson ima bogatu karijeru koja traje preko 20 godina u finansijskoj administraciji, u upravljačkim ulogama kao i na poziciji izvršnog direktora i član je odbora u mnogim islandskim finansijskim startapovima. Diplomirao je poslovnu administraciju na Islandskom Univerzitetu sa fokusom na finansije, proizvodnju i računovodstvo, a magistrirao je menadžment na Universidad de Pompeu Fabra, Barselona, Španija.
Einar je član upravnog odbora Unimaze-a od 2011. godine a kao direktor marketinga i prodaje u Unimaze-u je startovao početkom 2020. godine. Funkciju generalnog direktora Unimaze-a je preuzeo u januaru 2021. Od 2008. do 2019. godine je bio šef poslovnog razvoja u Islandskoj Pošti . Pored navedenih pozicija, bio je uključen u projekte od velikog značaja sa Ministarstvom finansija Islanda.
Suosnivač i CEO, Kameleon Solutions

Igor Jovanovski

Igor radi u IT industriji više od 15 godina. Karijeru je započeo kao developer, a karijeru je gradio kroz više IT kompanija i marketing agencija na raznim pozicijama od developera do direktora web produkcije. Kompaniju Kameleon Solutions osniva zajedno sa Milanom Radulovićem 2018. godine i od tada je njegov fokus na popularizaciji CRM sistema kako u Srbiji tako i u regionu. Da bi Kameleon postao ono što sada jeste u regionu, svoj prvi veći CRM projekat su morali da urade u Africi tačnije u Nigeriji. Kako je sve to izgledalo, možete pročitati u tekstu Išli smo u Afriku.
Studirao je na Fakultetu organizacionih nauka. Otac jednog malog dečaka i zaljubljenik u tenis.
Solution Engineer, Logo

Igor Kruljević

Diplomirani elektroinženjer telekomunikacija, sa višegodišnjim iskustvom u oblasti telekokmunikacionih sistema, elektroenergetskih instalacija i elektronskih komponenti. U kompaniji LOGO zadužen za kreiranje optimizovanih rešenja za sisteme besprekidnih napajanja za različite poslovne objekte, kao i za projektovanje i implementaciju Data centara (besprekidnog napajanja, precizne klimatizacije i ostalih pratećih sistema). Učestvovao u izradi i adaptaciji nekoliko Data centara. Akreditovan od strane Uptime instituta (Accredited Tier Designer).
Univerzitetski profesor

dr Jasmina Nikolić

Agilan entuzijasta. Osnivač je Agilnih ljudi. Agilni organizacioni diveloper, trener i kouč od 2010. Specijalizovana za agilnu kulturu i obrazovanje, integraciju poslovanja i razvoja. Sertifikovan je Scrum Professional, Kanban Method trener i iskusan grupni facilitator. Sertifikovani je NLP trener. Radila je u brojnim industrijama, kontekstima i kompanijama različitih veličina, od startupa do velikih korporacija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Univerzitetski je profesor od 1999. Predaje Agile Culture na Univerzitetu La Salle, u Barseloni. Član je Scrum Alliance i Agile Alliance. Doktor na temu nacionalni kulturni modeli.
Regional Sales Manager, Cambium Networks

Kristijan Fabina

Kristijan je zadužen za regionalnu odgovornost, poslovno planiranje, razvoj i stvaranje partnerstava. Kristijan zagovara profesionalna komunikaciona rešenja kompanije Cambium sa konceptom 'Jedna mreža' za tržišta u sektoru gostoprimstva, obrazovanja, zdravstva, telekomunikacija, vlade i vojske. Pre nego što je preuzeo trenutnu ulogu, Kristijan je radio sa vodećim kompanijama na integraciji sistema, telekomunikacionim kompanijama i distributivnim kompanijama tokom poslednjih 17 godina, tako da donosi vrednost u planiranju, prodaji i tehničkim sposobnostima. Kristijan se fokusira na komercijalne odnose kompanije Cambium sa hotelima, kamp naseljima, univerzitetima, telekomunikacionim operatorima, sektorom vlade i generalno sa strateškim partnerima, kako direktno, tako i preko partnerske mreže.
CEO, MediGroup

Marijana Vasilesku

Marijana Vasilesku je generalna direktorka MediGroup sistema, najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji. Dugogodišnju bogatu karijeru gradila je na rukovodećim pozicijama u internacionalnom bankarskom sektoru i FMCG industriji, na prostoru Centralne i Istočne Evrope.
Kao jedna od vodećih stručnjaka u oblasti upravljanja rastom, digitalne transformacije i strateškog repozicioniranja kompanija u regionu, usmerena je na vrhunsko korisničko iskustvo, inovacije i digitalizaciju, kao i održanje liderske pozicije MediGroup sistema.
Vasilesku je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Bukureštu i završila master studije iz oblasti biznisa i finansija na istom fakultetu, dok je EMBA stekla na Londonskoj poslovnoj školi (London Business School).
Direktor, IIB

Miloš Bošnjak

Miloš Bošnjak je direktor preduzeća IIB, gde je zaposlen od 1998. i prošao je sve pozicije od: sistem administratora, administratora baze podataka, konsultanta i programera do rukovodioca razvoja. Iskustvo ga je naučilo da „Sve što sija nije zlato“, pa je zagovornik stava da je, prilikom izbora informacionog sistema, potrebno je pronaći pravu meru u odnosu na potrebe i mogućnosti preduzeća, raspoložive kadrove i softverska rešenja, a da on pritom ostvari svoju misiju: pruži potrebne, istinite i pravovremene podatke, kraće rečeno informacije.
Director of Business Development, TR Services Serbia

Miodrag Kovanović

Miodrag je nezavisni ICT konsultant sa preko 20 godina radnog iskustva u oblasti informacionih transportnih sistema. Specijalizovan je za kablovsku infrastrukturu za prenos podataka i data centre.
Njegova karijera počela je 1999 u Sagi, gde je tokom čitave decenije radio na projektima različite složenosti, preuzimajući različite uloge i odgovornosti koje su uključivale instalacije, inženjering, operacije i prodaju.
Kasnije je nastavio u kompaniji Reichle & De-Massari, na poziciji direktora kancelarije za Srbiju i Crnu Goru. Miodrag je takođe stekao sjajne poslovne kontakte i iskustvo dok je bio deo timova ENEL PS i Sion Neta.
Danas je Miodrag rukovodilac poslovnog razvoja u TRS-u, kompaniji koja je specijalizovani sistem integrator IKT-a u hotelijerstvu. Tokom nepunih 6 godina rada, razvio je Digital vertikalu, i jaka partnerstva sa kompanijama Samsung Display Solutions, VuVall, LegrandAV i Vogels.
Kao BICSI volonter, na funkciji potrpedsednika kontinetlane Evrope, učestvovao je kao predavač na događajima kao što su: „BICSI Greece Day“ u Atini, „Data Center Formu“ u Bukureštu, stručna predavanja u Inženjerskoj komori Srbije, „SEE IT Summit“ u Novom Sadu, „Adria Security Summit“ 2018 u Ljubljani i 2019 u Skoplju, zatim BIZIT 2019 u Beogradu itd.
Ekonomista

Prof. dr Miodrag Zec

Prof. dr Miodrag Zec je ekonomista i redovni univerzitetski profesor u penziji. Glavna područja njegovog interesovanja su privatizacija i tranzicija. Bio je pomoćnik direktora i savetnik Agencije za privatizaciju i šef radne grupe koja je pripremila nacrt Zakona o privrednim društvima (2003—2004).
Učestvovao u izradi brojnih projekata za potrebe vlada SFRJ, SRJ, Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Pored profesure bavi se konsaltingom za potrebe krupnih preduzeća i banaka.

Prisutan je u javnosti kroz pisanje kolumni, prilozima u dnevnoj štampi i drugim elektronskim medijima. Član je redakcije naučnog časopisa: Panekonomikus, a bio je član redakcija časopisa: Ekonomska misao, Ekonomist, Ekonomske analize, Ekonomike i poslovne politike. Član je Naučnog društva ekonomista i Akademije ekonomskih nauka Srbije. Do sada je objavio, kao autor i koautor, šest knjiga, 34 priloga u tematskim zbornicima i preko 150 članaka u domaćim i međunarodnim časopisima.

Zamenik generalnog direktora, Konvereks

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević je u firmi Konvereks od 2004. godine i poseduje višegodišnje iskustvo u oblasti prodaje i marketinga opreme za data centre- naizmeničnih i jednosmernih napajanja, baterijskih sistema, rekova, senzora, nadzornih sistema, kao i DCIM softvera.
Nataša je zadužena za promociju proizvoda i usluga, kao i za razvoj kompanije i implementaciju kompletnih rešenja po sistemu „ključ u ruke“.
CEO, GoPro

Petar Miljković

Petar Miljković, direktor firme GoPro. Od 1998. u poslovima implementacije ERP rešenja. Počeo kao programer, zatim quality analist, zatim konsultant, zatim direktor. Voli rad s ljudima i rešavanje problema. Najponosniji je kada pomaže kolegama da napreduju i kad vidi da su im klijenti uspešniji nego što su bili pre nego što su im pomogli. Voli košarku, muziku i duga putovanja.
Vlasnik i direktor, Vesimpex

Slobodan Stanković

Elektroinženjer po obrazovanju i interesovanju koje ne jenjava ni posle 30 godina rada i preko pedeset godina života.
Poslednjih dvadeset godina direktor Vesimpexa: dvojna ličnost menadžera koji se trudi da ostane inženjer, jer iznad svega uživa u realizaciji opipljivih, konkretnih projekata, gde sve ’fercera’ na zadovoljstvo učesnika i korisnika.

Uspešno se oprobao u oblasti industrijske automatizacije, mehatronike i robotike: prva ljubav kojoj i danas ne može da odoli.

Formirao Vesimpex tim za implementaciju IT infrastrukturnih rešenja, koji je uspešno realizovao brojne projekte u proteklih deset godina. Zahvaljujući poštovanju principa ’bez kompromisa’, i dalje su prijatelji sa mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima.

Pisac

Uroš Petrović

Uroš Petrović (1967) je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je više od dvadeset knjiga (>160 izdanja, > 450.000 primeraka) i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Po njegovom nagrađenom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi (i jedini) dugometražni 3D film u istoriji srpske kinematografije.
Autor je i više originalnih stonih društvenih igara, od koje su tri nagrađene priznanjem Dobra igračka Prijatelja dece Srbije i dve nagradom Gran Pri za Igračke sa svrhom.
Podsticao naciju na razmišljanje i unutar kultnog serijala Fazoni i fore, kao i u kvizu Lavirint na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare.
Dobitnik je i većeg broja nagrada za fotografiju (National Geographic, Microsoft, Wikipedia, itd)), koje objavljuje širom planete. Koautor je NTC sistema učenja, i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja?, Zagonetne iluzije mozga, Mozgaonica za bolji svet i Misli kreaKtivno.
Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i u kompanijama, na poslovnim forumima i kongresima. Jedan je od prvih zvaničnih kreativnih ambasadora Srbije u okviru nacionalnog projekta Srbija stvara.
Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.
Osnivač, Heliant

Vukašin Radulović

Vukašin Radulović je osnivač kompanija Infolab i Heliant, specijalizovanih u oblasti informacionih tehnologija, posebno u oblasti zdravstva i osiguranja. Heliant rešenja koristi više od 250 zdravstvenih ustanova u državnom i privatnom vlasništvu na svim nivoima zdravstvene zaštite u Srbiji i regionu. Heliant je pionir u promociji standardizacije podataka u OMOP CDM format u Srbiji i nosilac FhIR sertifikata.
Od 2009. do 2013. godine obavljao je funkciju izvršnog direktora za razvoj zdravstvenog osiguranja u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Republike Srbije. Bio je angažovan na projektima podrške reformi obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i na vođenju projekta razvoja integrisanog zdravstvenog informacionog sistema. Bio je član Nacionalnog stručnog odbora za informacione tehnologije u zdravstvu i Nacionalnog stručnog odbora za izradu nacrta novog Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Rukovodio je projektima razvoja softvera za kompanije iz Srbije, Kanade, Švedske, Finske i Engleske.
Rođen je 29. maja 1974. godine u Beogradu. Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i magistrirao elektrotehniku. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je magistrirao i menadžment u sistemu zdravstvene zaštite.
Govori engleski i francuski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.

Predstavnici sponzora

Direktor i osnivač, Bas Promet

Dragan Milošević

Svoj radni vek započeo je u velikim transportnim kompanijama pre 40 godina u najproduktivnijim transportnim preduzećima. S bogatim višegodišnjim iskustvom i stečenim znanjem u industriji transporta poseban fokus delovanja usmerio je u unapredjenje tržišta šleperskog prevoza robe na teritoriji Republike Srbije. 1992 godine osniva kompaniju Bas-Promet koja od 1993 god počinje sa radom objedinivši skoro sve značajnije prevoznike na teritoriji Republike Srbije čineći jedinstvenu transportnu mrežu prevoznika koji mogu u svakom momentu i na svakom mestu da pruže usluge transporta robe po najvisim standardima šleperskog transporta tereta I robe.
Head Of Logistics, Bas-Promet

Jelena Milošević

Jelena Milošević rodjena 1997. godine u Beogradu.
Svoju karijeru započela je u poriodičnoj firmi svoga oca Bas-Promet.
Gde i dan danas radi na poslovima operatera.
Bavi se poslovnom psihologijom dok čeka i mesto naslednika kompanije.
ICT Solutions Director, TERI Engineering

Milena Žmiko

Milena Žmiko je iskusni profesionalac u oblasti ICT-a. U kompaniji TERI Engineering zadužena je za plasman ICT rešenja i servisa: rešenja za cloud provajdere, Upravljanje IT resursima, IoT aplikacije, CRM, Upravljanje poslovnim procesima, Sistema tehničke zaštite i Security rešenja (za zaštitu mreža, podataka, aplikacija i cloud okruženja kao i za Cyber analitiku)
Po završetku Matematičke gimnazije u Beogradu, upisala je Elektrotehnički fakultet na kome je diplomirala 1989. godine na Odseku za elektroniku, smer računarska tehnika. Profesionalnu karjijeru počela kao programer računara za automatizaciju industrijskih procesa u Lola Instititutu. Od 2000. godine prešla u oblast Telekomunikacija i narednih 18 godina u kompaniji Ericsson bila angažovana prvo kao IT inženjer, a zatim rukovodila sve većim međunarodnim timovima zaduženim za integraciju I tehničku podršku.
Kao sertifikovani Erickson Professional Coach i PCM Trener, fokusirana da pruži podršku kolegama i partnerima da što lakše ostvare svoje poslovne ciljeve.
Radoznala osoba opčinjena plesom, vizuelnim umetnostima i putovanjima.

Iskoristite popuste!

Za ranu prijavu, za više učesnika iz iste kompanije i popust za učesnike prethodnih BIZIT događaja. Popusti se mogu sabirati.