Site Loader

BIZIT 2018 – Industrija 4.0

Peta po redu, konferencija BIZIT 2018 – Industrija 4.0 uspešno je održana u Klubu poslanika 7. i 8. novembra 2018. godine.
Pogledajte galeriju fotografija sa više od 30 predavanja i osetite atmosferu koja je vladala tokom Konferencije.
Vidimo se na sledećem BIZIT-u, 6. i 7. novembra 2019!
O BIZIT-u 2018

BIZIT 4.0 smo posvetili Industriji 4.0, a sada se pripremamo za BIZIT 5.0. Nismo, doduše, obezbedili petu industrijsku revoluciju, ali će nam za bogat program biti sasvim dovoljna i Industrija 4.0 koja je evidentno startovala, pa bili mi spremni za nju ili ne. Zato radimo na tome da budemo spremniji: diskutovaćemo o data centrima i "zelenoj" energiji, kreativnoj industriji, distribuiranim sistemima, robotima, poslovnom softveru, blockchain tehnologijama, bezbednosnim izazovima... Ukratko, BIZIT je mesto na kome treba biti 7. i 8. novembra!

BIZIT 2018. posvećen je Industriji 4.0 i svemu što ona donosi. Teme kao što su data centri - infrastruktura budućnosti, poslovni softver 4.0, cybersecurity strategije i ekonomija 4.0 su samo neke od oblasti kojima ćemo se baviti 7. i 8. novembra 2018. u Beogradskom Klubu poslanika. Bavićemo se i pitanjem svih pitanja: kako Industrija 4.0 utiče na vaše poslovanje?

Industrija 4.0 će nesumnjivo imati i svoju tamnu stranu. Robotizacija procesa proizvodnje mogla bi da dovede do velike nezaposlenosti. Da li je teza da nećemo promeniti ono što radimo, već pre svega način na koji to radimo, dovoljno ubediljiva da ne brinemo o crnom scenariju tridesetih godina XX veka i ogromnom broju nezaposlenih? Zato jednu od sesija na BIZIT-u 2018 posvećujemo upravo novoj generaciji zaposlenih.

I, kako kaže Jack Ma, "Treba da naučimo decu EQ, IQ i LQ. Znamo šta su IQ (koeficijent inteligencija) i EQ (koeficijent emocionalne inteligencije), a LQ je koeficijent ljubavi u koji iskreno verujem i koji mašine nemaju. Ako želite da budete uspešni, treba da imate EQ i IQ, ali ako želite da budete poštovani, LQ je ključan. Zato u narednih 30 godina treba da učimo decu da je izuzetno važan LQ, koji se ispoljava kroz brigu o drugim osobama. Uz njega ćemo sigurno opstati."

Dobro došli na ovogodišnji peti po redu BIZIT 2018, za Industriju 4.0!